Algemene tips bij het kopen van meubelen

meubelen kopen

Het kopen van nieuwe meubelen kan soms een langdurige en lastige taak zijn. Je denkt je zoekt even een nieuwe kast of een nieuwe bank uit voor in de kamer, maar al snel ontdek je dat dit toch een lastigere taak is dan vooraf verwacht. Om de zoektocht een stukje makkelijker te maken hebben we hieronder een overzicht met algemene tips die het makkelijker maken om de juiste meubelen uit te kiezen voor in jouw woning.

Zo vind je makkelijker de juiste meubelen

  • Of je nou een bank, stoelen, lampen of andere spullen koopt voor in de woning, het is altijd belangrijk om vooraf duidelijk vast te stellen wat de functie wordt van het voorwerp dat je koopt. Is de bank puur om te relaxen of is dit een zitbank om rechtop te zitten. Kies in het laatste geval voor een relatief korte bank. Indien het een relaxbank moet zijn dan is het verstandig om voor een langere bank te kiezen. Bij lampen geldt hetzelfde. Is het functionele verlichting? Kies dan voor een sterke lamp die alles goed verlicht. Indien het sfeerverlichting is kies je eerder voor dimlampen.
  • Let op de algehele stijl van de woning. Heeft je woning een moderne uitstraling of juist een antieke uitstraling. In het laatste geval is het goed om ook voor antieke meubelen en antieke lampen te kiezen in de woning. Een goed voorbeeld zijn leuke Art Deco lampen in de woonkamer.
  • Voordat je naar de bouwmarkt of woonwinkel gaat is het belangrijk dat je alle afmetingen goed kent. Meet deze van tevoren bij huis duidelijk op, zodat je niet met te grote meubelen thuiskomt of de verhoudingen er niet goed uitzien.
  • Zijn er kinderen in huis? Let dan op 2 zaken. Enerzijds moeten de voorwerpen niet gevaarlijk zijn voor kinderen. Denk aan scherpe hoeken die aan de kast zitten op een hoogte waar kinderen tegenaan kunnen vallen. Daarnaast is het belangrijk om goed in gedachten te houden dat kinderen vlekken maken. Mogelijk op de bank. Kies voor een bank, vloerkleed of andere voorwerpen waar je minder snel last hebt van hardnekkige vlekken.