Gemakkelijk je huis een nieuwe uitstraling geven

nieuwe inrichting lamp

Nadat je een tijd in hetzelfde huis gewoond hebt, kan het zijn dat je het interieur van je huis een beetje zat begint te worden. Je hebt natuurlijk niet altijd zin om veel moeite te doen aan herinrichting of om veel geld uit te gaan geven. Het kan echter erg makkelijk zijn om met relatief kleine stappen je huis een hele nieuwe uitstraling te geven. Het hoeft bovendien helemaal niet veel geld te kosten.

Vervang accessoires

Vaak is de basis van de inrichting van een huis simpel, en maken diverse accessoires hem sfeervol en gezellig. Deze accessoires worden meestal op elkaar afgestemd. Het is een goed idee om al die accessoires bijvoorbeeld op te bergen of te verkopen en nieuwe decoratieve items aan te schaffen. Vervang bijvoorbeeld schilderijen, kussenhoezen, fotolijstjes, kleden en plantenpotten. Je kan in principe weer een geheel nieuwe stijl aannemen.

Een nieuwe vloer

Het klinkt misschien als een hele grote klus en investering, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het is natuurlijk wel iets prijziger en tijdrovender dan het bovenstaande, maar het is het wel waard. Een vloer bepaalt namelijk voor een groot deel wat voor uitstraling een bepaalde kamer heeft. Leg dus bijvoorbeeld nieuw laminaat in de woonkamer. Laminaat hoeft niet duur te zijn, je kan het bijvoorbeeld tweedehands kopen of bij een groothandel. Je kan ook spelen met tapijttegels. Deze zijn makkelijk te leggen en je kan door middel van verschillende kleuren een speels effect creëren.

Een kleurtje op de muur

Veel mensen hebben waarschijnlijk neutrale kleuren op de muur, zoals wit of gebroken wit. Wat dacht je ervan om één muur een compleet andere kleur te geven? Bijvoorbeeld donkerblauw of bordeauxrood. Dit noem je een accentmuur. Daarnaast is het ook mogelijk om een leuk effect te creëren door middel van behang met een printje, met bijvoorbeeld palmbladeren. Ook de accessoires in de ruimte zijn te matchen aan deze muur.

Een opgeruimde kamer

Kijk eens kritisch naar de ruimte. Misschien staat de kamer veel voller dan eigenlijk hoeft. Misschien vind je het zo goed, maar voor hetzelfde geld zijn er veel dingen die op zolder opgeborgen of weggegooid kunnen worden. Als de ruimte écht goed opgeruimd en uitgezocht is, ontstaat er een rustigere en vaak fijnere sfeer.