Waar moet je opletten bij de aankoop van jouw nieuwe meubels

Je woont samen met je partner in een appartement en op een avond slaat de bliksem in je woning in en veroorzaakt brand. Je belt de brandweer en die weet de brand te blussen. Helaas is de brand zo hevig geweest dat er van je splinternieuwe aankoop van meubels niets meer over is. Daarom heb je er als eigenaar ofwel huurder groot belang bij het afsluiten van een brandverzekering die goed bij jou past.

Tips voor jouw nieuwe aankoop in huis
Een brandverzekering of woningverzekering is de verzekering die dekking biedt bij brandschade. Op het moment dat er brandschade ontstaat aan je woning, biedt deze verzekering dekking. Hierbij heb je de keuze om te gaan voor een brandverzekering met dekking voor schade aan de woning zelf en/of een brandverzekering voor schade aan de inboedel.

Wat wordt er vergoed?
Naast de gevolgen van schade die je woning oploopt als gevolg van brand wordt er heel wat meer verzekerd. De brandverzekering zal je woning beschermen tegen de gevolgen van de schade die je woning of inboedel oploopt zoals:

– waterschade aan je woning of overstromingen
– schade door een natuurramp
– schade door onweer of hagel
– schade door diefstal
– glasbreak en schade aan elektrische apparaten
– schade veroorzaakt aan derden door je woning of zijn inhoud

De brandverzekering zal er anders uit zien voor een eigenaar van een woning dan die voor een huurder. Ben je huurder van een woning, dan is een brandverzekering ook noodzakelijk.

Aanvraag van een brandverzekering
De meeste verzekeringsmaatschappijen stellen je een brandverzekering voor, maar de dekkingen voor je risico’s en de premies van je brandverzekering kunnen erg verschillend zijn. Tegenwoordig zijn er zoveel opties dat je niet weet welke het beste bij jouw persoonlijke situatie past.
Een brandverzekering geeft meer duidelijkheid welke dat voor jou zal zijn.