Waarop zijn de kosten van een vloer gebaseerd?

architectuur

Wanneer je een nieuwe vloer gaat aanschaffen, dan let je niet alleen op het materiaal en of het matcht bij de rest van je interieur maar natuurlijk ook op de prijs. Op websites van specialisten staat er meestal een globale prijs aangegeven, de specifieke prijs kan meestal pas gegeven worden wanneer de specialist bij je langs is geweest of wanneer je een offerte aanvraagt. Maar waar zijn deze prijzen dan op gebaseerd?

Het materiaal

Zoals aangegeven, speelt het materiaal van de vloer een grote rol bij de prijsbepaling. In dit geval wordt de factuur opgemaakt aan de hand van het aantal vierkante meters. Kies niet gelijk voor de goedkoopste optie, een goede vloer in je woonruimte is meestal een investering. Zo zijn de kosten van een betonlook vloer hoger dan wanneer je alleen maar zeil zou laten leggen. Maar daar krijg je wel voor terug dat de betonlook vloer een lange levensduur heeft, veel makkelijker tegen een stootje kan en dus minder snel slijt en gemakkelijker schoon te houden is. Zeil is wat dat betreft veel kwetsbaarder en zal op den duur vervangen moeten worden.

Kosten per uur

Als je de vloer laat leggen door een specialist, komt het uurloon ook nog bovenop de factuur. Ook dit kan prijzig zijn, maar je weet dan wel zeker dat je er geen omkijken naar hebt. En dat is vooral heel erg handig wanneer je geen fervente doe-het-zelver bent. Om je wat tegemoet te komen in de kosten, betaal je vaak een lagere prijs wanneer je de vloer laat leggen op een grotere oppervlakte. Dus wil je eigenlijk naast de huiskamer ook de keuken en de overloop voorzien van een gietvloer? Laat het dan gelijk realiseren.

De finishing touch

Als de vloer eenmaal netjes is aangebracht in de woonruimte, is het nog belangrijk dat deze een beschermende laag krijgt. Dit wordt ook wel een coating genoemd. Deze is geschikt voor verschillende materialen, zoals hout of een gietvloer. Op deze manier zorg je dat je vloer vrij blijft van krassen en deuken. Daarnaast is het nog een leuke manier om je vloer een andere uitstraling te geven. De coatings zijn namelijk vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren.