Een nieuw groot bed kopen; waar let je op?

Als je al een tijdje in hetzelfde bed ligt, kan het zijn dat deze minder lekker gaat liggen. Dit komt doordat de veren uitgerekt worden en er een soort kuil ontstaat waar je lichaam het meeste druk geeft op het matras. Hierdoor kun je soms opstaan met rug en nekklachten waar je niet om hebt gevraagd voor het slapen gaan. Het is dan een goed idee om te kijken naar een nieuw bed.

Bedden in allerlei soorten en maten

Doordat er veel diversiteit is aan bedden, kan het voor je lastig zijn om de juiste keuze te maken voor in de slaapkamer. Wil je een klein of juist een groot bed? Grote bedden hebben als voordeel dat je jezelf minder snel stoot tegen de muur of bijna uit het bed valt, waar kleine bedden juist handig zijn om in kleine ruimtes te zetten zodat er genoeg ruimte overblijft voor andere meubels. Het is altijd verstandig om eerst op te meten hoe groot de kamer is en te bepalen waar het bed komt te staan. Daarnaast is het bed een onderdeel van alle meubels, en moet deze dus bij de rest van het geheel passen. Let hierop bij het kiezen van een nieuw groot bed, zodat de kleurstelling overeenkomt met de rest van de meubels die in de kamer staan.

Zoek je een twijfelaar, of ga je toch voor een groot tweepersoonsbed? De keuze is natuurlijk aan jou, maar het is verstandig om te kijken naar de hoogte van het plafond bij het uitzoeken van een bed. Vaak hebben tweepersoonsbedden een hogere hoofdeinde dan eenpersoonsbedden, wat lastig kan zijn als het plafond schuin afloopt. Kijk daarom goed welke maten er in de slaapkamer passen.

Een goed bed zorgt voor rust

Juist het hebben van een goed bed kan je extra rust geven in je slaap, doordat je lekker ligt val je eerder is slaap, en wordt je ook minder snel wakker. Iets wat wel kan gebeuren als je bed niet meer goed ligt. Daarnaast kan het zijn dat de bodem van het bed niet goed meer is, zijn er latjes gebroken of gescheurd? Ook dit kan zorgen voor minder ondersteuning, kijk dus eens in de zoveel tijd eens naar je lattenbodem om te zorgen dat deze nog stevig en sterk is.