Deurbeslag voor landelijke woningen

Iedere deur in een gebouw of woning is een nieuwe start naar een nieuw gebied. Hierdoor is het erg belangrijk dat het bij de ruimte past. Zo zal het bijvoorbeeld niet goed passen als er een hele nieuwe deurklink zit op een oude deur in een oud gebouw. Om het deurbeslag voor landelijke woningen goed in te richten stellen wij een aantal tips op in dit blogartikel.

Een gezellige sfeer creƫren door middel van deurbeslag

Een sfeer in huis of een gebouw is erg belangrijk. Het geeft je namelijk een gevoel waardoor je je op een bepaalde manier kan gedragen. Zo is het van een woning vaak gewenst om een veilige en gezellige sfeer mee te geven. Om dit te bewerkstelligen kan er gebruik gemaakt worden van deurbeslag op de voordeur, achterdeur of de tussendeuren. Om een goede keuze te maken voor bijvoorbeeld de deurklink, zal er rekening gehouden moeten worden met de omgeving van de deur. Zo zal het gewenst zijn om als er kinderen in huis wonen, geen punten aan de deurklink zitten. Daarnaast is het erg belangrijk voor de sfeer in huis. Een voordeur hoeft dan ook niet alleen voorzien te zijn van een klink, maar kan ook verrijkt worden met een antieke deurklopper. Let hierbij wel op dat het goed bij het huis past voordat deze geplaatst wordt.

Deurbeslag in de tijd van het jaar

Om het huis te versieren en ieder seizoen anders aan te kleden, kan er gebruik gemaakt worden van seizoen versiering. Zo kun je bijvoorbeeld in de winter een krans ophangen aan de voordeur. Dit kan erg leuk staan en geeft een goede sfeer aan een huis. Daarnaast kan de voordeur in de zomer versierd worden met schelpen of andere zomerse accessoires. Vervolgens kun je dit deurbeslag doorzetten naar alle andere deuren die in huis te vinden zijn. Hierdoor combineer je alle deuren met elkaar en krijg je een mooie, gezellige sfeer door het hele huis heen.

Verschillende materialen te gebruiken voor deurbeslag bij landelijke woningen

Er zijn verschillende materialen waar deurbeslag van gemaakt kan worden. Zo kan de deurklink bestaan uit metaal, brons, gietijzer, etc. De keuze hieruit kan gemaakt worden aan de hand van de rest van het huis. Is het een oud en antieke woning, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van gietijzer. Deze artikelen worden namelijk nog steeds op de ambachtelijke manier bewerkt en kunnen tevens op een natuurlijke manier verroesten. Hierdoor krijgt de deur een uitzonderlijke uitstraling.

Beveiliging voor je landelijke woning

Bij een deurbeslag van Weijntjes hoort natuurlijk ook een slot. Bij een achterdeur of poort kun je veelal kiezen voor een erg mooi slot zonder sleutel. Echter is dit niet bij iedere deur het geval. Een voordeur kan bijvoorbeeld een betere beveiliging gebruiken. Hierin kun je kiezen voor een cilinderslot, maar er kan gekozen worden voor een betere beveiliging, zoals een meerpuntssluiting. Een meerpuntslot zorgt voor een beveiliging op meerdere punten en is daardoor een nog betere beveiliging voor de deur!