Een steiger kopen

Een steiger wordt veelal gebruikt voor bouwprojecten en dient als hulpmiddel om mee de hoogte in te komen. Het is een tijdelijke constructie die veelal bestaat uit aluminium of staal. Het loopgedeelte van de steiger bestaat meestal uit hout of metaal. Het is van levensbelang dat de steiger wordt opgezet door een professional om instort gevaar te beperken. Alleen het opzetten van de steiger is al een bouwproject op zich! De tijd en moeite die je hieraan kwijt bent ligt wel aan het soort steiger dat je gaat kopen. Over de verschillende type steigers en de voor- en nadelen hiervan lees je hieronder meer!

De kamersteiger

Heb je een binnenshuis bouwproject op de planning staan waarbij je je door nauwe doorgangen moet manoeuvreren, zoals door het trapgat? Dan is een kamersteiger de perfecte optie voor jou. Dit type steiger is zeer gebruiksvriendelijk en kan worden opgebouwd door slechts 1 persoon, in tegenstelling tot vele andere steigers. De kamersteiger is enkel geschikt voor vlakke ondergronden, maar je hebt ze in zowel brede als smalle uitvoeringen wat het erg geschikt maakt voor bouwprojecten binnenshuis. De kamersteiger is veelal gemaakt van staal en is daarom erg stevig.

De rolsteiger

De rolsteiger is in tegenstelling tot de kamersteiger de ideale steiger voor bouwprojecten buiten. De rolsteiger zal zeker niet teleurstellen voor bouwprojecten waarvoor je de steiger vaak moet verplaatsen. Deze variant heeft namelijk wieltjes, waardoor de verplaatsing wel erg gemakkelijk wordt. De rolsteiger is van aluminium en daardoor erg licht van gewicht, waardoor ook het in elkaar zetten een eitje is. Dit type steiger is zo geschikt voor buitenwerk omdat de zwenkwielen voorzien zijn van een spindel, waardoor oneffenheden in de ondergrond worden opgevangen. Voor de rolsteiger geldt dat je altijd eerst de rem op de wielen moet zetten om hem te verplaatsen, en dat je dit moet doen met minimaal 2 personen.

Het kopen van de perfecte steiger

Bij het kopen van een steiger zal je zien dat het niet alleen bij een kamersteiger en rolsteiger blijft, maar dat er vele andere soorten steigers zijn. Denk aan een hefsteiger, een daksteiger, een gevel- en metselsteiger, een schraagsteiger en een allround steiger. Je kunt vele van deze steigers kopen in onze webshop. Ben je er nog niet helemaal uit welke steiger je het beste kunt kopen? Neem dan gerust contact met ons op voor professioneel advies. Zo ben jij ervan verzekerd dat je de perfecte steiger gaat kopen, helemaal passend bij jouw bouw- of renovatieproject!

Bron: https://www.rolsteiger.net