Hoe breng je acrylkit aan?

acrylkit aanbrengen

Als je met een verbouwing bezig bent zal je hoogstwaarschijnlijk kit gebruiken. Tegels, kozijnen, randen in de badkamer en ga zo maar door. Om kit strak aan te brengen vergt enige ervaring, maar met enige oefening is het goed te doen.

Om bijvoorbeeld acrylaatkit aan te brengen zijn hier handige hulpstukken voor op de markt. Dit zijn een soort kunststof spatels ronde of afgekante hoeken. Deze spatels zijn buigzaam en kan je de gebruiken voor de meeste karweitjes in huis.

Hieronder is een korte opsomming van hoe siliconenkit of acrylaatkit het best kan worden aangebracht:

  • Zorg dat je de juiste middelen tot beschikking hebt, de juiste kit, een spatel en een kitpistool. Hierbij heb je ook een plantenspuit gevuld met zeepsop nodig.
  • Snij de spuitmond van de kitspuit op de juiste afmeting af, deze komt overeen met de breedte van de voeg. Daarna kan je deze in de (schoongemaakte) voeg spuiten. Besproei daarna de kit met zeepsop.
  • Hou nu de spatel een beetje schuin op de voeg en duw deze met lichte druk richting de voeg. Verwijder regelmatig het overtollige kit van de spatel. Als je de spatel een beetje schuin houd is het makkelijker om hoeken te overbruggen.
  • Het natmaken van de spatel voorkomt dat er kit aan de spatel blijft plakken.
  • Als laatste ga je nog een keer met een afgeronde spatel over de volledige voeg. Hierdoor wordt de kit dieper in de voeg gedrukt en krijg je ene optimale zijwaartse hechting.