Hoe kom ik van een rioollucht af?

Riool lucht

Een huis dat stinkt wil niemand. Er is ook niks ergers dan dat je huis naar riolering ruikt. Naast dat het niet prettig is kan de stank ook een flinke hoofdpijn bezorgen aan bewoners van het huis. Er zijn verschillende tijdelijke middelen die je kan gebruiken om de geur te verdoezelen zoals, de ramen en deuren openzetten of een luchtverfrisser spuiten. Echter, verhelpt dit niet het rioleringsprobleem.

Meest voorkomende oorzaken van een rioollucht

  • Beschadiging aan de rioleringsbuizen: wanneer de leidingen niet goed zijn aangelegd zijn kan het voorkomen dat de lucht in het huis trekt. 
  • Lekkage: Wanneer er een lek in de leidingen zit kan het voorkomen dat het water buiten de leidingen terecht komt wat als gevolg kan leiden tot stank in het huis.
  • Verstopping van de afvoer: Een verstopping is de meest voorkomende oorzaak van een rioollucht in je huis. Je kunt dit merken wanneer je toilet niet goed meer doorspoelt, het water uit je doucheputje niet wegloopt of als er water in de afwasmachine blijft staan.
  • Verstopping van het riool: Controleer voor u een ontstoppingsbedrijf laat komen of de buren ook last hebben van een vergelijkbaar probleem. Wanneer dit het geval is kan het voorkomen dat het niet aan uw leidingen ligt, maar aan de gemeente.

Waar komt de stank vandaan?

Als eerst moet je uit gaan zoeken waar de stank vandaan komt. Om er snel achter te komen waar de verstopping zich bevindt adviseren wij eerst alle afvoeren goed door te spoelen met water. Nadat je dit hebt gedaan ga je kijken waar het water het minst goed wegloopt.Waar het water het minst goed wegloopt zal waarschijnlijk het probleem zijn.

Verhelpen met behulp van professionele hulp?

Rioolprobleem Kwijt kan u helpen met het verhelpen van de rioollucht. Bezoek de website selecteer je probleem, zoek een professional in de buurt en weg is je probleem.