Landelijke binnendeuren

landelijke binnendeur

landelijke binnendeuren

Landelijke binnendeuren hebben altijd die stoere en gezellige uitstraling die je bij een landelijke omgeving verwacht. Ze brengen iets van de natuur binnen in huis. Ze zijn oerdegelijk en gaan dus heel lang mee. Een deur in landelijke stijl past niet alleen in een landelijk interieur. Ze kunnen ook in een moderne woning volledig tot hun recht komen.

Naturel hout of een laagje verf?

Een landelijke binnendeur kun je gewoon naturel laten of met een laagje vernis, beits of olie afwerken. Zo zie je mooi de prachtige houtstructuur. Wil je een wat strakkere look of wil je ze meer laten aansluiten bij je muren? Geef ze dan een laagje verf. Ook dan komt de opbouw van de deur nog altijd goed tot haar recht.

Heel stoer of verfijnd stoer?

In sommige woningen past het goed om een heel stoere binnendeur te kiezen. Zo bestaan er binnendeuren van heel grof hout met met robuuste zichtbare scharnieren en een ouderwetse hendel in plaats van een deurknop of handvat. Het ontwerp is gebaseerd op oude staldeuren. Wil je toch nog grof hout maar gewone scharnieren? Of wil je nog fijner gaan en kies je voor een gladde afwerking van de planken? Dit kan ook! Jij kunt zelf kiezen hoe stoer jouw binnendeur er moet uitzien.

De nieuwe trend voor landelijke binnendeuren

Heel recent zijn de landelijke schuifdeuren onze huiskamers binnengeslopen. Het zijn oude staldeuren die ophangen aan stoere rails. Ze geven je kamer een heel aparte look. Deze deuren worden tegenwoordig nieuw gemaakt en je vindt ze zowel in heel brute als in fijne uitvoeringen. Dergelijke deuren bestaan ook met een ingewerkte glaspartij, zodat het licht mooi doorheen de kamers kan binnenvallen. Het voordeel van schuifdeuren is dat je weinig plaats verliest in je ruimte. Deze zijn dan ook perfect geschikt voor kleinere woningen.

Deuren bepalen de look van je kamer

Deuren maken een heel groot deel uit van de zichtbare oppervlakte in je kamer. Deuren vallen onmiddellijk op en bepalen de sfeer die je in je woning creƫert. Het is dan ook belangrijk om de juiste keuze te maken. Laat je daarbij goed adviseren door een professionele firma. Zij geven jou raad in verband met het soort hout, de afwerking en de kleuren.
Combineer je deuren

Landelijke binnendeuren kun je perfect combineren met andere items in je woning. Als je kiest voor landelijke schuifdeuren, kun je bijvoorbeeld ingebouwde kasten met gelijkaardige deuren installeren. Als je binnendeuren gemaakt zijn van grove planken, kies dan voor dezelfde structuur voor je kasten, eet- en salontafel bijvoorbeeld. Naturel houten deuren zijn makkelijk te combineren met alle kleuren. Ze gaan zowel bij zachte kleuren zoals beige, bruin en wit als bij zwart en donker bruin. Daarnaast staan ze heel goed bij natuursteen vloeren, welke vaak in landelijke woningen voorkomen. Laat de landelijke stijl over heel je woning voorkomen. Zo krijg je een stijlvol geheel dat klasse uitstraalt.