Tips om een kleine ruimte efficiënt in te richten

Sommige ruimtes in huis zullen relatief klein zijn! Denk bijvoorbeeld aan het washok, een bijkeuken of kleine berging, enzovoorts. Dit hoeft echter niet te betekenen, dat je ook maar weinig op kunt bergen in deze ruimtes. In dit artikel geven we je een aantal handige tips, om op een efficiënte wijze om te gaan met een kleine ruimte in huis.

Het is enigszins afhankelijk van de plek waar deze ruimte zich bevindt, hoe je deze het slimst kan inrichten. Een kleine, afgesloten ruimte in de woonkamer of keuken zou bijvoorbeeld als voorraadkast gebruikt kunnen worden. Bij een berging in de hal is het gebruik hiervan voor een wasruimte een logischere keuze.

Maak gebruik van stellingkasten in je kleine ruimtes

Om zo efficiënt mogelijk om te kunnen gaan met een kleine ruimte, is het verstandig om de hoogte in te bouwen. Kies bijvoorbeeld voor het gebruik van stellingkasten in deze ruimtes. De stellingkasten zijn relatief goedkoop, zijn stevig en daarbij bijzonder praktisch. Afhankelijk van het grondoppervlak in de ruimte kun je voor een of twee van deze stellingkasten kiezen. Je kunt de stellingkasten in een bouwmarkt of op internet bestellen.

In het washok ook de hoogte in

Naast de mogelijkheid om met een stellingkast de hoogte in te gaan, kun je dit ook in een washok doen. Plaats bijvoorbeeld een wasmachine, waarboven je een aantal planken aan de muur hangt. Zo is de wasmachine netjes weggewerkt en heb je direct ruimte voor je wasmiddelen en wasverzachter. Ook kun je ervoor kiezen om een wasdroger op de wasmachine te zetten. Je hebt hier speciale tussenstukken voor, die op de wasmachine gelegd kunnen worden om het schuiven van de wasdroger tegen te gaan. Lees hier meer over de combinatie van een wasdroger en wasmachine, of over de aanschaf van een nieuwe wasmachine.