Combineer een industrieel design met een modern design voor jouw interieur

Het inrichten van je huis is een hele leuke klus, maar het kan ook erg lastig zijn. Voor welke stijl ga je kiezen en kies je voor één design of wil je graag meerdere soorten design in huis? Het is namelijk ook heel gemakkelijk om bijvoorbeeld een industrieel design te combineren met een modern design. Hoe je dat precies doet, lees je hier.

Industrieel en modern

Een stijl die je steeds vaker terug ziet komen, is een industrieel design. Je hebt dan veel meubels met metaal en ijzer in combinatie met hout. Het lijkt een beetje alsof de meubels sinds de industriële revolutie 19e eeuw heel lang in een fabriek hebben gestaan. Vroeger was het bij meubels vooral belangrijk dat ze comfortabel waren en dat zie je dus ook nog terug in de meubels van nu: niet teveel poespas, maar het moet gewoon doen waarvoor het gemaakt is.

Wat dat betreft lijkt een industrieel design wel een beetje op een modern design. Het is namelijk heel normaal om nu een minimalistisch interieur te hebben. Dat betekent natuurlijk niet dat er helemaal niks in je huis mag staan, maar er is meestal ook niet teveel poespas. Doordat een modern interieur erg minimaal is, straalt het erg veel rust uit en dat heb je ook met een industrieel design. 

Overlappen

Je kunt er dus best voor kiezen om de industriële stijl en de moderne stijl in jouw woning wat te overlappen. Kijk naar wat er veel voorkomt in allebei de stijlen en kies hier een middenweg in. Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat de accessoires, meubels en kleuren bij elkaar passen. In de moderne stijl komt veel zwart en bruin voor en in de industriële stijl komt veel hout en zwart voor. Dat past dus al goed bij elkaar. Je kunt ook kijken naar het materiaal waarvan je meubels zijn gemaakt. Als dit overeenkomt, maakt het al minder uit als je meubels twee verschillende stijlen zijn. Lees hier nog 5 tips voor het uitzoeken van meubels

Scheidingswand

Een manier om twee verschillende stijlen in één huis te combineren, is door gebruik te maken van een scheidingswand. Dit is ook erg handig wanneer je één grote ruimte hebt waar je kleinere ruimtes in wil maken. Door een glazen scheidingswand kun je dan twee of meerdere verschillende ruimtes creëren. Je kunt dan ook heel gemakkelijk in elke ruimte een ander design gebruiken!