Een goede winkel begint bij de juiste inrichting

inrichting winkel

Het inrichten van een winkel heeft veel impact op de sfeer en de gebruiksvriendelijkheid voor de klanten. Daarom is het erg belangrijk dat je weet welke inrichting het beste bij jouw winkel past. Hierom worden in deze blog even alle opties op een rijtje gezet om het voor jou duidelijk te maken.

Een metalen winkel inrichting

Door gebruik te maken van metalen rekken in de inrichting creëer je een meer zakelijke uitstraling. Deze zijn perfect voor bijvoorbeeld opslag en archivering. Voor binnen een winkel zijn ze niet optimaal. De grauwe zakelijke uitstraling van een metalen rek zorgt ervoor dat het beter voor opslag gebruikt wordt. Toch zijn ze wel handig om te hebben omdat deze vaak erg sterk zijn en hoge draagkracht hebben.

Een houten winkel inrichting

Een houten winkel inrichting zorgt voor een warme sfeer, daarom zie je deze vaak in supermarkten. Een houten winkelinrichting wordt het meeste gebruikt als stelling voor bijvoorbeeld wijn. Omdat deze hier de juiste uitstraling voor biedt waardoor de sfeer erg warm is bij de dranken. En het past heel erg bij het product omdat wijn ook het idee biedt van een gezellig diner bij kaarslicht. Dit is dus wel een hele mooie inrichting voor bijvoorbeeld binnen een winkel. Quickrack biedt bijvoorbeeld hele goede houten inrichtingen met hoge draagkracht en een mooie uitstraling.

Gekleurde stellingen

Deze winkelinrichting is erg mooi en geeft een vrolijk gevoel, doordat ze in diverse kleuren beschikbaar zijn kunnen ze in heel veel verschillende winkels terecht. Als een gezellige sfeer gewenst is zijn gekleurde stellingen perfect om deze leuke sfeer te creëeren. Vaak worden metalen stellingen gebruikt met een leuke kleur erop om de stelling een leukere sfeer te geven. Dit is in jouw voordeel omdat een gezellige en leuke uitstraling de klant al sneller overhaalt om een product aan te schaffen.

Grote metalen rekken

Voor scholen of archivering is het beter als er een groot metalen rek wordt gebruikt, dit omdat er dan veel draagkracht is en alles opgeslagen wordt op een overzichtelijke manier. Dat kun je allemaal zelf regelen door gebruik te maken van labels en duidelijke archiefmappen. Vaak zie je deze in een kantoor of een school doordat deze een erg zakelijke uitstraling hebben. Deze zijn niet optimaal voor commercieel gebruik omdat ze geen leuk uiterlijk hebben en niet erg uitnodigend overkomen. Zorg dus dat je een goede leverancier hebt die een groot assortiment heeft, zoals bijvoorbeeld Quickrack.