Een glazen vouwwand: een trendy aanwinst in ieder huis

Heb jij een terras of overkapping en ben je op zoek naar meer ruimte in je woning met een gezonde dosis zonlicht? Dan is het zonder meer aan te raden om een glazen vouwwand aan te schaffen. Een overkapping houdt veel warmte vast maar doet dit vaak maar tot op zekere hoogte. Een vouwwand van glas kan bijdragen aan het verrijken van de ruimte in en rondom het huis. Zeker wanneer het weer buiten wat minder aangenaam is en u toch comfortabel van uw tuin of terras wilt genieten. Nog niet overtuigd? Het kan in dat geval zeker geen kwaad om wat meer informatie in te winnen over een glazen vouwwand en de bijbehorende voordelen!

Het verschil tussen een vouwwand en een schuifpui

Een glazen vouwwand en een schuifpui lijken op het eerste gezicht niet veel van elkaar te verschillen maar dit is wel degelijk het geval. Allereerst bestaat een pui doorgaans uit twee onderdelen die achter elkaar geschoven kunnen worden. Een vouwwand heeft een heel andere constructie. De vouwwand heeft namelijk geen rails en neemt bovendien heel weinig ruimte in wanneer de wand opgevouwen wordt. Een ander verschil is dat een pui vaak wordt gebruikt als afscheiding van een al bestaande doorgang, zoals balkondeuren. Een vouwwand dient daarentegen vaak ook als extra bescherming van een terras of balkon.

Wat zijn de kosten van een glazen vouwwand?

Een glazen vouwwand kan sterk in prijs variƫren. Dat heeft met een aantal factoren te maken. Hoeveel wanden je bijvoorbeeld nodig hebt en hoe hoog deze wanden moeten zijn? Ook is het van belang dat je een keuze maakt voor het soort glas dat je wilt gebruiken voor je vouwwand. Enkel glas houdt vanzelfsprekend minder warmte vast dan dubbelglas en dat scheelt natuurlijk in de kosten. Daarnaast zijn er ook vouwwanden met driedubbel glas. Ook is vanzelfsprekend de vorm en de maten van het glas belangrijk voor het kostenplaatje. Het is lastig om op voorhand de exacte kosten te berekenen. Vaak variƫren de prijzen ongeveer tussen de 50 euro en de 200 euro per vierkante meter. Wie weet heb je geluk en kun je ergens een scherpe aanbieding vinden. Dankzij de vele aanbieders is er altijd wel een betaalbare aanbieder te vinden. Echter onthoud, goedkoop is in bepaalde gevallen duurkoop. Kwaliteit boven alles!

Een perfecte glazen vouwwand vinden

Voor een perfecte glazen vouwwand zijn er een aantal zaken van significant belang. Allereerst moet je een keuze niet overhaasten. Ga niet met de eerste de beste aanbieder in zee maar probeer een goed beeld van het aanbod en de mogelijkheden te krijgen. Vraag daarom eerst enkele offertes op voordat je een keuze maakt.

Kijk online bijvoorbeeld eens op solarlux.nl naar de mogelijkheden die je hebt om een glazen vouwwand aan te schaffen. Zo kun je gemakkelijk inspiratie opdoen! Bereid je dus goed voor en maak een weloverwogen keuze. Dit heeft waarschijnlijk een positieve impact op het resultaat en het comfort dat met een glazen vouwwand gemoeid gaat.