Eigen bedtafel maken, zo doe je dat!

bedtafel maken

Ik ben zelf een groot fan van een ontbijtje op bed. Alleen de praktijk wijst uit dat dit vaak erg onhandig is. Meestal ben je aan het klooien met een dienblad dat steeds omvalt als je je ook maar een beetje beweegt. Om deze reden ben ik op het idee gekomen een bedtafel te maken. Zo kun je een stuk makkelijker tafelen terwijl je nog onder de dekens ligt. Hoe je dit kunt maken zal je in deze blog uitleggen!

Heel moeilijk is het overigens niet. Ik heb zelf gebruik gemaakt van steigerhout. Uiteindelijk had ik zes planken nodig. Daarnaast heb je wieltjes, hoekprofielen en platte profielen nodig. Natuurlijk is een goede schroefmachine, zoals een makita accuboormachine ook geen overbodige luxe. Zelf heb ik daarnaast ook gebruik gemaakt van een makita decoupeerzaag, maar je kunt zelf ook gewoon met de hand zagen.

Om te beginnen zou ik al het hout op maat zagen. Zorg ervoor dat de tafel wel hoog genoeg wordt, want je wilt er natuurlijk nog wel onder kunnen liggen. Daarnaast moet hij natuurlijk breder uitvallen dan je bed plus dekens, dus meet dit ook nog even goed op.

Zelf heb ik eerst het bovenste gedeelte gemaakt. Vervolgens leg je de tafel op z’n rug en kun je gemakkelijk de zijkanten monteren. Eigenlijk ben je nu al bijna klaar. Het laatste wat dan nog mist zijn de wieltjes. De tafel wordt dus iets hoger dan je op voorhand hebt opgemeten. Zonder wieltjes is het allemaal heel onpraktisch, dus houdt hier wel goed rekening mee.