Het genot van een gaskachels

Wilt u genieten van de warmte en de mooie uitstraling van een haard. Maar niet de authentieke rookgeur en het bewaren van hout. Dan is de gaskachel een perfecte keuze. Comfort en sfeer met vlammen die niet van echte te onderscheiden zijn. Dit komt door een zorgvuldige combinatie van brander bed, kooltjes en de keuze van uw favoriete hout.

Systemen van gaskachels

Er zijn 2 systemen. Een open gaskachel en een gesloten gaskachel. Een open systeem wordt vaak toegepast in oudere huizen die al een schoorsteenkanaal hebben. Door bijvoorbeeld een gaskachel in een openhaard te plaatsen, deze maakt dan gebruik van het rookkanaal van de voorgaande kachel. Hierbij kunt u denken aan een gasblok of inzethaard op gas. Hierbij is het wel noodzakelijk dat er in het huis genoeg zuurstof is, dit is vaak het geval bij oudere nog niet goed geïsoleerde huizen. Deze worden al voldoende geventileerd zodat het geen kwaad kan dat de kachel zuurstof gebruikt. Een gesloten systeem wordt tegenwoordig vaker gekozen omdat het de meest veilige gaskachel is. Dit komt doordat de zuurstofaanvoer en de gasafvoer door hetzelfde verbindingssysteem wordt af en toegevoerd. Het afvoerkanaal kan vaak direct door de muur naar buiten geplaatst worden. Dit is ook zeker een duurzame manier van stoken.

De mogelijkheden

Tegenwoordig is vaak de eerste gestelde vraag: wilt u een gaskachel als sfeerverwarming of hoofdverwarming. Ja je kunt tegenwoordig je gehele huis verwarmen door middel van een gaskachel. Zeker aan te raden voor huizen zonder centrale verwarming. De gaskachel wordt dan aangesloten op de CV. Voor de sfeerverwarming zijn er eindeloos veel mogelijkheden, er is er voor elke interieur de perfecte optie gaskachel. Het is een duurzame optie. Erg zuinig en zal zeker een hoog rendement van ongeveer 80% opleveren. Een goeie investering dus. Een goed rendement kun je alleen krijgen door een gaskachel van degelijke kwaliteit aan te schaffen. Ook is er de mogelijkheid om een thermostaat te laten plaatsen, hierdoor gebruikt u nog minder gas. En het is natuurlijk erg strelend voor het oog.

Het comfort van gaskachels

Ga je voor comfort, door een druk op de knop van de afstandsbediening, springt de gaskachel aan en kunt u binnen een paar minuten genieten van prachtige vlammen en heerlijke warmte. U kunt kiezen voor een klassieke uitstraling, zoals een gaskachel met schouw, of u kunt juist kiezen voor een robuuste uitstraling. Door de gaskachel op zichzelf zonder omhulsel op een prominente plek neer te zetten. Zodat u heerlijk kunt genieten van een sfeervolle gaskachel!

Bron: renovatienieuws.nl