Schoonmaakbedrijf geeft tips over het onderhouden van je meubels

meubels onderhouden

Heb je nieuwe meubels gekocht? Dan is het belangrijk om je meubels goed te onderhouden. Je wilt natuurlijk dat je meubels er optimaal uit blijven zien. Als je meubels goed worden onderhouden, zullen ze ook langer meegaan. Er zijn verschillende soorten meubels. Denk bijvoorbeeld aan houten meubels en meubels die een bekleding hebben van stof. Hieronder kun je handige tips vinden van een schoonmaakbedrijf over het onderhouden van je meubels. Zo kun je de levensduur van je meubels verlengen.

Houten meubels
Als je meubelen van hout in je woning hebt, is het verstandig om te weten welke houtsoort het is. Elke houtsoort heeft namelijk een andere manier van onderhouden nodig. Beukenhout is een voorbeeld van hout dat makkelijk te bewerken is. Als je meubels van eikenhout hebt, moet je voorzichtig zijn met vocht. Eikenhout is namelijk niet heel goed bestand tegen vocht. Als je houten meubels hebt, is het verstandig om voorzichtig te zijn met licht. Licht kan er namelijk voor zorgen dat hout een andere kleur krijgt. Probeer er altijd voor te zorgen dat je zo min mogelijk gebruik maakt van onderhoudsmiddelen. Vaak bevatten onderhoudsmiddelen namelijk schadelijke stoffen. Probeer je meubels eerst zoveel mogelijk met een vochtig doekje af te nemen.

Bekleding van stof
Indien je meubilair in huis hebt staan dat een bekleding heeft van stof, is het verstandig om regelmatig te stofzuigen. Je kunt stofzuigen met een daarvoor bestemde opzetstuk. Heb je vlekken in de stof? Dan zijn deze makkelijk te verwijderen met koolzuurhoudend water. Gebruik alleen maar een microvezeldoek met water om de meubels te reinigen. Onder de kussens van banken kun je vaak veel stof en vuil vinden, het is verstandig om regelmatig hieronder te stofzuigen.

Klik hier voor meer informatie over Schoonmaakbedrijf Breda. Zij zijn een specialist op het gebied van schoonmaakwerkzaamheden.