Duravit badkamermeubel geeft ontwerpvrijheid

Duravit_badkamermeubel_Me

Een kleine badkamer betekent voor Duravit geenszins een beperking in de vrijheid van het ontwerpen en het inrichten van het interieur. Want met de badkamermeubelen van Duravit en een creatieve indeling van de ruimte kunnen ook de kleinere kamers, zoals een gastenbadkamer of het toilet, tot een grootse omgeving worden ingericht. Een groot aantal basiselementen uit de collectie van Duravit badkamermeubel voor badkamer en toilet, zijn namelijk ook erg geschikt om in een ruimte met een klein vloeroppervlak een perfect interieur gestalte te geven. Efficiënt gebruik van de ruimte en de mogelijkheden van het materiaal, bijvoorbeeld door het gebruik van de comfortabele wastafelmeubel uit de Duravit sanitair serie P3 Comforts met een zeer acceptabele diepte. Het Vero meubelfonteintje is ondiep maar biedt, door de aan de zijkant gemonteerde kraan, toch veel ruimte voor het wassen van de handen na het toiletgebruik. Bijzonder geschikt voor het optimaal ontwerpen van de kleine badkamer of toilet blijken de rechthoekige vormen, waaronder de Duravit serie Vero en 2nd Floor. Deze wastafels met wastafelmeubel passen strak in elke hoek en nemen daardoor minder ruimte in dan de halfcirkelvormige wastafels van dezelfde grootte. Overtuigend is ook de presentatie van de diagonale wastafelserie Architec. Een sanitair serie met een ongewone geometrie die meubel wastafels op maat biedt en nu al een klassieker is in het toilet en de badkamer.

Compacte badkamermeubelen van Duravit

Wanneer het erg krap dreigt te worden in het toilet of rondom het wandcloset in de badkamer, bieden de compacte badkamermeubelen van Duravit uitkomst. Niet alleen op het vlak van kast of een plank maar ook op het gebeid van passend ontworpen sanitair. Een onderdeel van dit weldoordachte design is het wand gemonteerde hangtoilet, dat ook in een verkorte versie beschikbaar is. Dit verkorte wandcloset overtuigd met een beperkte lengte van 48 of 48,5cm in veel sanitair series waardoor er meer flexibiliteit ontstaat bij het ontwerpen van de ruimte omdat er gewoonweg meer mogelijkheden ontstaan. Een handige toevoeging is ook het installeren van een urinoir, die beschikbaar is voor de privé-omgeving met een deksel. WC en urinoir kunnen geleverd worden met een antibacterieel keramische glazuur wat voor een compleet nieuwe standaard van hygiëne zorgt.

De gastenbadkamer

Mocht u over een gastenbadkamer beschikken dan is een volledig functioneel ingerichte badruimte met douche en enige opslagruimte voor zeep en handdoeken zinvol. Bijpassende kasten, al of niet met een onderkast voor de wastafel is dan gevraagd. Mocht hier een geringe vloeroppervlakte een rol spelen dan kan wellicht de innovatieve douchewand Open Plan B een rol spelen. Deze is, na het gebruik, gewoon tegen de muur op te vouwen waarmee de bewegingsruimte aanzienlijk vergroot wordt. Bij een kleine badkamer ontwerpen wordt het over het algemeen aanbevolen om zoveel als mogelijk in de hoogte te werken. De kasten uit het individuele en gevarieerde aanbod van de Duravit badkamermeubel serie L-Cube passen perfect bij deze aanbeveling. Een badkamermeubellijn die overigens in iedere badruimte een waardevolle investering is. Met aandacht voor detail, kunnen met creatieve trucs en slimme opslagruimte veel toegevoegde waarde worden gecreëerd. Een voorbeeld is de focus op slechts enkele materiaalsoorten waarmee optische rust wordt gecreëerd. Kleine details, zoals zeep, gastendoekjes en lotion maken het plaatje compleet en maakt de Duravit gastenbadkamer of -toilet een succesvolle eyecatcher in het huis.