Voegen schoonmaken in de badkamer

voegen schoonmaken badkamer

De badkamer schoonmaken
Wanneer je net een nieuwe badkamer hebt, is het belangrijk om deze goed schoon te houden. Dit kan lastig zijn omdat je al een onzettend druk leven hebt. Veel mensen werken full-time, spreken af met vrienden of collega’s en moeten daarna het huis nog schoonmaken. Het is begrijpelijk dat je hier niet altijd zin in hebt.  Hieronder geven we een aantal tips om ervoor te zorgen dat je badkamer langer schoon blijft. Op deze manier houd je meer tijd over om leuke dingen te doen.

 

Tips
Ten eerste is het verstandig om bij het uitzoeken van de badkamer meubels al na te denken over het schoonmaken. Is het lastig om tussen de randjes schoon te maken of kun je overal gemakkelijk bij? Zwevende meubels zijn het makkelijkste. Zo kun je met de dweil overal bij. Daarnaast zijn sommige vloertegels makkelijker schoon te maken. Hele kleine tegels zijn lastig om schoon te maken, omdat hier veel voegen tussen zitten. Aan de andere kant is het kinderspel om grote tegels schoon te maken. Badkamertegels schoonmaken  is niet super leuk maar het moet toch gebeuren. Behalve dweilen en stofzuigen moet je ook regelmatig voegen schoonmaken. Voegen zijn viezer dan je misschien denkt. Vaak zitten er allerlei schimmels tussen de voegen van tegels. De kraan en de wasbak bevatten ook veel bacteriën. Dit kun je echter makkelijk bijhouden door iedere dag een doekje over de wasbak en de kraan te halen. Zo zal de kraan altijd blijven blinken.

 

Ook de douche kan erg vies worden. Vaak zitten er haren in de douche en ontstaat er kalk. Als je de kalk niet optijd aanpakt, wordt dit alleen maar erger. Gebruik dus meteen een goede ontkalker. Ook de wc is een bron van bacteriën. Maak deze dus iedere week schoon met wc-eend. Zo blijft je badkamer in een goede conditie.