Een verhuiswagen inladen. Hoe doe je dat?

verhuiswagen inladen

Voor de meeste mensen is verhuizen een stressvolle bezigheid. Je probeert het aantal ritjes te beperken en daarnaast wil je dat jouw spullen onbeschadigd aankomen. Met enige voorbereiding kom je erachter dat stress nergens voor nodig is. In dit artikel leggen we je uit hoe je een verhuiswagen efficiënt kunt inpakken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over dat spullen beschadigd raken. Lees de volgende stappen om erachter te komen hoe je het inpakken van een verhuiswagen het beste kunt aanpakken!

Bereid je voor!

Zoals eigenlijk met alles in het leven is het belangrijk dat je je goed voorbereid. Zoals velen zullen zeggen en waar wij het absoluut mee eens zijn: een goede voorbereiding is het halve werk. Maak een lijst met alle spullen die je dient over te verhuizen en groepeer zware, breekbare en grote items. Voor de breekbare items is het belangrijk dat je verhuisdozen koopt en eventueel gebruik maakt van schuim of plastic om deze te beschermen. Voor de zwaardere en grotere producten doe je er goed aan om een steekwagen te huren  en touw of tiewraps aan te schaffen. Dit maakt het een stuk makkelijker om alles in te laden en vast te zetten. Voordat je begint met inladen denk je goed na over welke spullen je eerst in wilt laten en welke je voor het laatst kunt bewaren. 

 

Wees slim en haal je meubels uit elkaar. Dit maakt het niet alleen makkelijker om grotere en zwaardere items in de vrachtauto te laden, maar ook om ze van de eerste verdieping naar de tweede verdieping te laden. Het is beter dat je wat extra werk hebt door ze uit elkaar te halen om beschadiging te voorkomen.

Laad deze spullen vooral niet in!

De kans is groot dat je ook met je eigen auto een aantal keer op en neer gaat rijden. Het is verstandig om elektronische producten zoals een televisie of een computer niet in de verhuiswagen te plaatsen, maar in plaats hiervan met de auto te vervoeren. Bovendien zijn deze spullen vaak erg kostbaar. Vervoer je deze spullen zelf dan weet je zeker dat ze veilig op plaats van bestemming aankomen. Ook kun je belangrijke items zoals papieren en documenten beter in de cabine van de vrachtwagen of de auto bewaren.

Zet alle spullen eerst voor de vrachtwagen

Voordat je begint met inladen raden we jou aan om alle spullen die je mee wilt nemen eerst voor de vrachtwagen neer te zetten. Zo kun je een betere inschatting maken wat je als eerst en als laatst inlaadt. Heb je nog geen verhuiswagen gevonden en heb je hulp nodig bij verhuizen?