Hoe repareer je een daklekkage?

Het zou je maar overkomen, je ziet een vlek op je plafond ontstaan en komt erachter dat je een daklekkage hebt. In dit geval is het belangrijk om zo snel mogelijk je dak te laten repareren en dus een dakdekker in te schakelen. Het beste is ook om deze klus altijd aan een professional toe te laten. Zo voorkom je verdere schade met ergere gevolgen van dien. Wil je weten hoe een daklekkage wordt veroorzaakt? Lees dan verder en kom erachter!

Oorzaken daklekkage

Vaak is de oorzaak van een daklekkage een verstopte dakgoot, dakpannen die zijn verschoven of kapot zijn of dak lood dat gescheurd of verbogen is. Een daklekkage is erg vervelend omdat het erg hardnekkig kan zijn. Vaak kom je er te laat achter, namelijk wanneer er al sprake is van schade in uw woning. Ook is het vaak zo dat de lekkage niet op de plek zit waar je schade ziet binnenshuis.

De meest voorkomende oorzaken van daklekkages:

●      Lekkage bij de schoorsteen

●      Het dak van de buren lekt

●      Dak van de uitbouw

●      Regenpijp en dakdoorvoer sluiten niet goed aan

●      Dak lood is gescheurd

Verhelpen daklekkage

Een daklekkage is erg vervelend. Het kan voor veel schade zorgen wanneer je de lekkage niet op tijd opmerkt of er niets aan doet. Je kunt meerdere dingen voorkomen als je op tijd bent met het repareren van het dak. Denk aan:

●      Blijvende natte isolatie

●      Schimmel

●      Kortsluiting

●      Koudebruggen

Als je niet op tijd het lek repareert, dan kan er rot ontstaan en dit kan ervoor zorgen dat je het hele dak moet laten vervangen door een dakdekker.

Een dakdekker inschakelen

Heb je een lekkage geconstateerd in een plat dak, garagedak of leiendak? Neem dan contact op met een dakdekker! Een dakdekker heeft de ervaring en is gespecialiseerd in het repareren van daken. Het is belangrijk dat je een bedrijf inschakelt die erkend is.