Bescherm je vloer tegen slijtage

interieur

Of het nou gaat om de vloer in je woning of die van je kantoorpand of garage: de ondergrond heeft dagelijks veel te verduren. Dan is het ook logisch dat er na verloop van tijd sporen van slijtage te zien zijn. Zonde, zeker wanneer je vloer er nog niet heel erg lang ligt of je eigenlijk voorlopig het budget niet hebt om de ondergrond te vervangen. Daarom is het zeker geen overbodige luxe om de nodige maatregelen te nemen om de vloer te beschermen tegen slijtage.

Een passende coating

Wil je graag extra bescherming voor je huidige vloer? Maar wil je liever niet een compleet nieuwe vloer laten leggen? Dan kan je dit eenvoudig oplossen met een vloercoating. Deze coating is gemaakt van epoxy en zorgt voor een naadloze vloer die wel tegen een stootje kan. De beschermende laag is verkrijgbaar in een aantal kleuren, op deze manier geef je de ruimte een compleet nieuwe en frisse look. Epoxy wordt vaak gelinkt aan gietvloeren, maar het is ook mogelijk om deze vloercoating aan te laten brengen op bijvoorbeeld een houten ondergrond. Vraag de specialist in dit geval naar de verschillende mogelijkheden.

Dek de vloer af

Wordt er geklust bij jou thuis of op kantoor? Zorg er dan altijd voor dat je vloer afdekt om te voorkomen dat je straks met een vloer vol plamuur- en verfvlekken zit. Vooral bij tapijt en tapijttegels is het lastig om dit er weer uit te krijgen. Als bescherming worden er vaak vuilniszakken gebruikt, maar deze verschuiven waardoor je alsnog kans hebt op blijvende vlekken in de vloer. In dit geval raden wij je aan om folie te gebruiken. Voor een stoffen ondergrond is er bijvoorbeeld tapijtfolie. Deze rol je uit over de vloer en heeft een dunne zelfklevende laag, zodat het op de plek blijft liggen. Dit is ook handig om te gebruiken wanneer je een feestje hebt thuis of een borrel hebt georganiseerd in je kantoorpand. Mocht er een glas wijn op de grond vallen, dan is er niet gelijk reden tot paniek.

De vloer onderhouden

Om te zorgen voor een langere levensduur van je vloer, is het verstandig dat je deze ook goed blijft onderhouden. Viezigheid zoals zand en steentjes kunnen krassen veroorzaken op de ondergrond. Maak daarom elke week de vloer goed schoon. Let hier altijd op het materiaal, aangezien niet elk materiaal dezelfde behandeling nodig heeft. Een houten vloer moet je voorzichtig stofzuigen en bij het dweilen is het aan te raden om zo min mogelijk water in de dweil te hebben. Bij een gietvloer kan je met een gerust hart de ondergrond reinigen met een natte doek en een beetje vloerreiniger.