Beton Ciré, wat is het en hoe kun je het gebruiken?

Beton ciré is een erg populair soort beton dat op veel verschillende manieren kan worden gebruikt. Een strakke vloer, muur, trap, tafel en nog veel meer. Het is allemaal mogelijk. Dit beton wordt erg veel gebruikt in Frankrijk en komt oorspronkelijk uit de Amerikaanse marine. Tegenwoordig wordt het voor veel verschillende doeleinden gebruikt en bestaat het in verschillende kleuren.

 

Wat het product zo goed maakt is dat het bestaat uit een mix van verschillenden grondstoffen, waardoor het makkelijk op elke ondergrond aan te brengen is. Daarbij is het ook nog eens helemaal waterdicht, dus is het ideaal voor gebruik in de badkamer of keuken. Het is dus erg gemakkelijk om met beton ciré elke ondergrond te voorzien van een gave betonlook.

 

Iedereen die ervaring heeft met stucwerk moet het aan kunnen brengen. Om te beginnen moet er een grondlaag aan worden gebracht. Dit moet zo dun mogelijk, maar hij moet wel het hele oppervlak bedekken. Als deze droog is kan de volgende laag aangebracht worden. Deze laag moet vervolgens ook drogen en worden geschuurd. Als laatste moet er een coating aan worden gebracht, deze zorgt ervoor dat het materiaal waterdicht wordt.

 

Omdat het materiaal zo goed hecht op verschillende ondergronden kun je erg creatief zijn met de manier waarop je hebt gebruikt. Hieronder volgen hiervan een aantal voorbeelden:

 

beton cire