Woonkamer inrichten

ziegler tapijt

Het is de plek waar de familie bijeenkomt en waar je met vrienden bent als zij op bezoek zijn. Er is geen ruimte die je huis beter definieert dan de woonkamer. Om deze reden is het dan ook erg belangrijk dat je goed nadenkt over de inrichting van je woonkamer. Een van de fundamenten voor een goed ingerichte woonkamer is natuurlijk de vloer. Je vloer bepaald voor een groot gedeelte het karakter van je kamer en deze is niet snel te veranderen, dus is het goed om deze zorgvuldig uit te kiezen.

 

In veel gevallen is de keuze van de vloer al gemaakt. Als je bijvoorbeeld minder budget hebt of een huis huurt, zal je vaak genoegen moeten nemen met de huidige vloer. In deze gevallen wordt er vaak voor een vloerkleed gekozen, dit is namelijk dé manier om je vloer aan te passen naar je eigen wensen! Kleden zijn erg bepalend voor de sfeer van je huiskamer, maar zijn daarnaast ook erg praktisch. Zo wordt de akoestiek van je kamer beter en voelt het warm en zacht onder de voeten.

 

Als je nog in de oriënterende fase zit, bekijk dan eens een Ziegler tapijt. Omdat deze tapijten in veel verschillende kleuren te krijgen zijn passen ze bij veel verschillende interieurs. Deze tapijten komen oorspronkelijke uit Perzië, maar maken tegenwoordig hun comeback in de huiskamers! Bedenk wel goed of je leen licht gekleurd tapijt neemt of een donkere. Als je jonge kinderen hebt of een huisdier, is het verstandiger om een donker tapijt te nemen aangezien de vlekken hier minder snel opvallen.