Een gezellige fotoplank aan je muur

Een kale muur kan echt een doorn in het oog zijn. Op de een of andere manier kan een kamer er nog zo leeg en onafgemaakt uitzien, als je niets aan een grote muur hebt hangen. Als je naar zo`n vervelende muur staat te staren, is het toch altijd weer de vraag wat je er mee moet doen. Lang niet iedereen is een gevierd interieur designer en het kan toch moeilijk zijn. Als je al aan de muur ernaast een kunstwerk hebt hangen, dan kan een kunstwerk op je lege muur weer net wat teveel worden. Overweeg dan ook eens om een fotoplank aan je muur te hangen. Het geeft je kamer net dat persoonlijke tintje. Bovendien kan een fotoplank veel gezelligheid en huiselijkheid bieden.

Waarom een fotoplank

Een echte fotoplank, is niet zomaar een plank die je aan de muur kan hangen. Hij is net iets smaller dan een plank die je zou gebruiken om boeken of planten op te zetten. Er zijn natuurlijk planken met een groot aantal lengtes, maar de breedte van fotoplanken ligt altijd ongeveer rond de 7 centimeter. De fotolijstjes leunen op een fotoplank dan direct tegen de muur aan; ze maken geen gebruik van standaarden. Uiteindelijk krijg je dus wandversiering die nauwelijks verder van de muur af ligt dan een schilderij. Ten eerste heeft dit het voordeel, dat je fotoplanken ook boven je bank aan de muur kan ophangen. Een tweede voordeel is, dat het ervoor zorgt dat een smalle ruimte zo groot mogelijk blijft. Een gewone plank aan de muur, kan een kleinere kamer, net iets té klein maken.

De juiste hoogte

Erg belangrijk bij het ophangen van een fotoplank aan je muur, is de hoogte waarbij hij wordt opgehangen. Je kan snel geneigd zijn om een fotoplank net zoals een gewone plank op te hangen waar hij goed voelt. Waar je denkt dat de plank het mooiste zal staan. Let hier echter wel mee op. Het blijft immers om een fotoplank gaan, als het goed is, zet je hem vol met een aantal foto`s. Foto`s die het leukste zijn en die het beste tot hun recht komen, als je ze ook goed kan zien.

Houd hierom de algemene regel aan, dat het midden van de foto het beste op ooghoogte kan hangen. Hoe hoog jouw fotoplank dus precies aan de muur komt te hangen, ligt ook aan de lijstjes die je er op wil gaan zetten. Het is dus een goed idee om je lijstjes erbij te halen, als je de afmetingen voor jouw fotoplank gaat tekenen. Wil je een fotoplank naast je bank ophangen, of naast een andere plek waar veel gezeten wordt? Dan kan het een aanrader zijn om je plank lager te hangen. Zodat de foto’s op ooghoogte zijn voor iemand zit.

Bron: superrenovatie.nl