Houten vloer kopen

Houten vloeren zijn al jaren een populair en heeft vele mogelijkheden. Ga je een houten vloer kopen bij Trendvloeren, dan heb je keus uit verschillende vloeren. De vloer, die al jaren bekend is bij vrijwel iedereen, is de parketvloer. Daarnaast kennen we ook nog de multiplanken ook wel bekend onder de naam duoplanken.

Naast de verschillende vloeren, heb je een ruime keuze aan houtsoorten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat houten vloeren zo geliefd zijn. Hieronder volgt een beschrijving van elke houtsoort, waarin de verschillen beschreven worden.

Eiken vloer

Dit is een sterke en duurzame vloer die het meest populair is en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Naast de natuurlijke heb je de lichte en donkere kleur. Er is altijd wel een kleur die bij jouw interieur past of je nou een klassieke of moderne inrichting hebt.

Grenen vloer

Dit is een goedkopere houtsoort met een gele warme natuurlijke uitstraling Op het eerst gezicht doet grenen druk aan door de vele contrasten, maar in zijn geheel zorgt het juist voor een rustig interieur.

Esdoorn vloer

Deze houtsoort is lichtkleurig is en verandert na verloop van tijd in goudgeel. De eigenschap van dit hout geeft een beschermende toplaag die onder andere bestand is tegen huishoudchemicaliën. Bovendien is de vloer waterafstotend en slijtvast. Al deze kwaliteiten zorgen voor jarenlang plezier.

Merbau vloer

Merbau is een hardere houtsoort afkomstig uit de tropen. De kleur is roodbruin wat sober aandoet en veelal gebruikt wordt in een klassiek interieur. Doordat het hout erg hard is en slijtvast is dit een vaak gebruikte houtsoort.

Wengé vloer

Ook wengé komt ook uit de tropen en is van goede kwaliteit. Het neemt nauwelijks vocht op en kan in verschillende patronen worden gelegd. Het wordt vooral gebruikt in ruimtes waar contrast nodig is.

Notelaar vloer

Deze vloer heeft een fijne houtnerf en in verschillende kleuren te verkrijgen. Het is tijdloos, natuurgetrouw en traditioneel en past in elk interieur.

Teak vloer

Dit is een bekende houtsoort die alle wenselijke eigenschappen van hout bezit. Het heeft niet voor niks de bijnaam ‘Koning van de houtsoorten’. Het is watervast, duurzaam en een geringe kans dat het gaat kromtrekken. De kleur is te verkrijgen van licht tot zeer donker.

Verschil tussen massief parket, multiplank en lamel parket

In parketvloeren heb je een variatie in verschillende soorten en kunnen op oneindig veel manieren gelegd worden. De meest gekozen parketvloeren zijn massief parket, multiplank parket en lamelparket. Een massief parket bestaat geheel uit massief hout en ziet er heel natuurlijk uit. Daarentegen bestaan multiplank en lamel parket uit verschillende lagen. Lamelparket kan door de verschillende lagen niet in combinatie met vloerverwarming. Als afwerking kan gebruik gemaakt worden van olie, wax of lak. Bij multiparket zijn de verschillende lagen kruiselings over elkaar gelijmd zodat bolling niet voorkomt. Deze houtsoort is wel bestand tegen vloerverwarming en watervast. De vloer afwerken met olie, wax of lak is aan te raden.