Stellingkast vullen met DIY-items

stellingkast vullen

Waar de stellingkasten vroeger speciaal gemaakt waren voor winkels en fabrieken, is de stellingkast tegenwoordig niet meer weg te denken uit elk interieur. Maar juist omdat de stellingkast overal te zien is, is het belangrijk om er dan een eigen draai aan te geven. Door onze tips ter harte te nemen, is jouw stellingkast straks one-of-a-kind! Laat je inspireren en creëer een unieke stellingkast.

De stellingkast
Als eerste schaf je uiteraard een stellingkast aan. Dit kan een houten rek zijn, maar ook ijzeren stellingkasten zijn beschikbaar en zelfs stellingkasten van glas zijn verkrijgbaar. Kies in ieder geval een stellingkast dat bij jouw interieur past. Als je eenmaal de juiste stellingkast gevonden hebt, kun je beginnen met het inrichten van de kast. Helemaal hoe jij het wilt.

De basis
Als je stellingkast eenmaal op de juiste plek staat, is het tijd om de kast in te delen. Dit kun je doen precies zoals dat ene mooie plaatje dat je op Pinterest tegen bent gekomen, maar eigen ideeën en creaties zijn nog veel leuker. Toch is het belangrijk om eerst een rustige en strakke basis te creëren. Dit kun je doen door een aantal dozen in een basic kleur in de kast te zetten. In deze dozen kun je gemakkelijk je troep kwijt zonder dat het in het oog springt.

Unieke items
Na het plaatsen van de basic items, is het tijd om er je eigen en unieke stellingkast van te maken. Een stellingkast die anders is dan alle andere stellingkasten. En hoe kun je dat beter doen dan met zelfgemaakte items? Unieker dan dat krijg je het niet! We hebben de leukste DIY-items voor je op een rijtje gezet.

  • Lichtgevende potjes à Knip een glow stick open en giet die leeg in een jampotje. Draai het potje dicht en schud!
  • Krijtbord à Schilder die oude lijst in een kek kleurtje en schilder de binnenkant met krijtverf om een uniek krijtbord in je stellingkast te zetten.
  • Letterflessen à Maak met een lijmpistool een tekst of vorm op een lege fles en spuit deze vervolgens in één kleur over. Superleuk!
  • Kralenketting à Hét item dat niet meer weg te denken is uit ieder huishouden. Maar maak het uniek door jouw eigen kralenketting te maken met de kralen die jij mooi vindt!

Neem de bovenstaande tips en tricks ter harte en creëer een unieke stellingkast die je nergens anders zult zien!