Praktische woonaccessoires

praktische woonaccessoires

Je kent het vast wel: van die prulletjes die je in huis hebt gewoon om het hebben. Dat ene beeldje dat je ooit van je moeder gekregen hebt. Of die oude spiegel die je van je oma geërfd hebt. En de kandelaar die je vriendin van haar wereldreis heeft meegenomen. Stuk voor stuk hele leuke en waardevolle items. Toch zijn praktische woonaccesoires het helemaal dit jaar! Maak daarom keuzes, schrap items en schaf praktische accessoires aan voor de (her)indeling van je woning.

Ingelijst
Je hebt ongetwijfeld heel veel foto’s gemaakt in je leven en hoe leuk is het om die foto’s te showen aan de buitenwereld? Dan bedoelen we niet via Facebook of Instagram, maar in lijstjes aan de muur van je huis. Die onvergetelijke reis naar Azië mag gezien worden! En wat het nog leuker én praktischer maakt: een lijst met diepte zodat je je souvenirs bij de lijst in kunt zetten. Zo creëer je een ware eye-catcher!

Wat absoluut niet mag ontbreken
Er zijn altijd dingen in huis die je echt moet hebben. Zo heb je voldoende keukengerei nodig, maar zijn een badmat en douchegordijn ook geen overbodige luxe. Om je huis een fris uiterlijk te geven, schaf je ook een deurmat aan. Bij binnenkomst zal iedereen de mat zien dus zorg voor een originele deurmat. Bijvoorbeeld een deurmat met logo of met een andere leuke opdruk. Tover een lach op het gezicht van je bezoek door een gave deurmat neer te leggen.

Handiger dan handig
Naast de handige accessoires die we hierboven al genoemd hebben, vinden we steeds meer items die in een vorig leven een heel andere functie hadden. Bijvoorbeeld die autoband die al een aantal jaar in de garage ligt. Maak daar een schommelstoel van voor in je huis. En al die gevonden schelpen op het strand? Bind ze aan elkaar vast met een touwtje en je hebt een super origineel lantaarntje.

Van alles wat
Eigenlijk kun je het tegenwoordig zo gek niet bedenken of het is al bedacht. Op Pinterest staan hele leuke dingen die je zelf kunt maken of goedkoop kunt aanschaffen. Zo kun je de leukste tafeltjes timmeren, de mooiste t-shirts creëren en van een oud blikje knakworsten een superleuk plantenpotje maken. Laat je inspireren en creëer een praktisch en origineel huis.