Verhuizen? Toch ook maar gelijk uw meubels vernieuwen, maar is dat echt nodig?

U gaat een nieuw huis betrekken. Vaak is de gedachte dat u in uw nieuwe huis alles nieuw wil. Die bank staat bijvoorbeeld al een half jaar in de woonkamer met een flinke vlek erop. U kunt ervoor kiezen een nieuwe bank aan te schaffen, maar dat kost een hoop geld bovenop de verhuizing. Een andere optie is om de bank professioneel te laten reinigen. Wat is voor u de beste optie? En hoe werkt meubelreiniging? Wij leggen het u uit.

Welke meubels u kunt reinigen?

Als het gaat om meubelreiniging denken veel mensen dat het alleen mogelijk is om stoffen meubels te reinigen. In de realiteit kan een professioneel bedrijf ook uw leren bank schoonmaken. Eigenlijk kunnen al uw meubels gereinigd worden. Ook als u een bedrijf heeft is het mogelijk uw meubels zoals bijvoorbeeld behandeltafels te laten reinigen.

Reinigingsmethoden

Bij een ander soort meubel of zelfs een vloerkleed, moet er op een andere manier gereinigd worden. Hieronder wordt per soort uitgelegd hoe de reiniging plaatsvindt.

  • Vloerkleden worden gereinigd met een klopmachine. Dit is een apparaat waar uw tapijt in wordt gelegd. Deze klopt vervolgens uw kleed zodat alle grove stukken vuil loskomen. Daarna wordt deze gereinigd met sop en vervolgens gecentrifugeerd in een machine. Als laatste wordt het kleed uitgehangen in een ruimte met warme blowers zodat uw kleed sneller droogt.
  • Stoffen stoelen kunnen het beste worden gereinigd met een dieptereinigingsmethode. Als u alleen het oppervlak schoonmaakt is de stoel niet echt schoon omdat er juist in de stoel veel vuil en stof zit. Bij een dieptereinigingsmethode wordt er een warm reinigingsmiddel in de stoel gespoten. Hierna wordt de stoel leeggezogen en kan hij opdrogen.
  • Stoffen banken die jarenlang vuil hebben verzameld, worden net als stoelen schoongemaakt met een dieptereinigingsmethode. Als er slechts een paar vlekken op zitten, kan een professional uw stoffen bank reinigen met een koolzuurreiniging. Hierbij wordt koolzuur gebruikt om vlekken los te weken. Bij een delicate stof kan er gekozen worden voor een oppervlaktereiniging waardoor deze stoffen schoon worden, maar wel intact blijven.
  • Leren banken en stoelen moeten op een hele andere manier schoongemaakt worden. Een leren bank schoonmaken gebeurt doormiddel van chemische reiniging of door de vlekken te fixeren. Als er bijvoorbeeld vetvlekken in uw leren bank of stoel zitten, heeft schoonmaken met water geen zin. Bij een chemische reiniging wordt uw bankstel schoongemaakt met een reinigingsmiddel. Fixeren is een aanpak die gebruikt wordt bij hele hardnekkige vlekken. Uw bankstel wordt dan schoongemaakt met stoom.

Professioneel reinigen vs. nieuwe meubels

U kunt ervoor kiezen om alles nieuw te kopen, maar zoals u inmiddels gelezen heeft is reinigen van uw meubels ook een goede optie. Professionele reiniging scheelt ook zeker in uw portemonnee ten opzichte van een nieuwe set meubels. Als er gaten in uw meubels zitten kan daar met reiniging niets aan gedaan worden maar door middel van professionele meubelreiniging kunnen uw oude meubels er weer als nieuw uitzien, zonder dat u er de hoofdprijs voor betaalt.