De nieuwste trends in achterdeuren

Een achterdeur kan veel dingen voor je huis doen, en voegt vooral toe aan de stijl en uitstraling. Enkele van de nieuwste trends in achterdeuren zijn ooit begonnen met ‘custom’ creaties, maar zijn nu overal verkrijgbaar. Met zoveel variëteit beschikbaar in achterdeuren, zijn hier enkele actuele trends die u kunnen helpen beslissen hoe u uw huis kunt helpen op te vallen in de buurt.

Indoor Outdoor Living

De trend om uw buitenruimte te gebruiken als een uitbreiding van uw binnenruimte is nog steeds erg populair. Dit heeft een drive gecreëerd onder huiseigenaren en ontwerpers om patio effectiever te integreren met de binnenkant van het huis. De patio’s zijn nu voorzien van buitenkeukens, goed gemaakte meubels en vaak verbouwde schuren. Het komt steeds vaker voor dat achterdeuren zorgen voor een soepele visuele overgang tussen binnen en buiten. Zo zijn er nu vele deuren verkrijgbaar in vouw-, tweevoudige en zakdeurstijlen.

Expansief glas

Meerpanige deursystemen en kamerhoge ramen zijn niet meer alleen voor luxe woningen. Er zijn veel manieren om grote glazen wanden in uw huis te gebruiken. Overweeg het gebruik van openslaande deuren met ramen in herhaling om niet alleen te genieten van het maximale uitzicht mogelijk, maar ook profiteren van natuurlijk daglicht en ventilatie.

Energie-efficiëntie

Energiezuinige deuren zijn wenselijk omdat ze u meer comfort bieden, minder energie verbruiken en uw huis in het algemeen een consistente temperatuur helpen te houden. Er zijn veel energiezuinige opties om rekening mee te houden bij het selecteren van uw achterdeur, zoals: dubbel glas voor betere isolatie, Low-E (emissiviteit) glascoatings om ongewenste zonnestralen te blokkeren en de temperatuur van uw huis te regelen of met gas gevulde afstandhouders voor een betere thermische verwerking prestatie.

Zwarte achterdeur frames

Zwarte of donkere buitenkleuren zijn een dramatische keuze in achterdeuren en werken goed in moderne huizen, evenals traditionele ruimtes die op zoek zijn naar een verfijnde stijl. Ze zijn opvallend en zorgen voor een visueel accent bij uw thuis, waardoor er minder zware raambekleding nodig is. In combinatie met witte of lichtgekleurde muren, creëren zwarte terrasdeurkozijnen een sterk contrast dat een zeer wenselijke trend is.

Duidelijke lijnen

Openslaande deuren, van bijvoorbeeld aluminium, bieden een gestroomlijnde en eigentijdse uitstraling met hun slanke frames. Beide ramen en patiodeuren zijn ontworpen met strakke lijnen en helpen u uw blik te richten op het uitzicht en minder op elke interieurdecoratie. Deze stijl, vaak geassocieerd met moderne architectuur, is eenvoudig, minimalistisch en tegenwoordig erg populair.

Een goede achterdeur is een solide investering die uw binnen- en buitenruimtes kan opfrissen. Van traditioneel tot modern, er is zeker een stijl die bij je thuis past voor een prachtige manier om het huis en de tuin met elkaar te verbinden. Tegenwoordig is het enorm in om strakke en moderne achterdeur opties te bespreken. Denk hierdoor dus aan veel lichtinbreng (dus veel ramen) en dunne frames.