Wat is de beste mollenverjager?

mollenverjager

Er wordt op verschillende manieren gekeken naar het hebben van mollen in je tuin. De één verwelkomt mollen, aangezien ze nuttig kunnen zijn terwijl anderen de mol zo snel mogelijk uit hen tuin wil hebben. In dit artikel geven we jou een overzicht van alle verkrijgbare mollenverjagers en geven we de voor- en nadelen per mollenverjager.

Er zijn behoorlijk wat mollenverjagers waar je uit kunt kiezen. De één is diervriendelijker en duurzamer dan de ander. In het verleden werden mollen direct gedood, maar tegenwoordig zien mensen ook de voordelen van het hebben van mollen in de tuin. In dit artikel bespreken we verschillende mollenverjagers, namelijk een mollenklem, mollenvanger, ultrasone geluiden, planten met onaangename geuren en andere duurzame manieren om mollen uit de tuin te weren.

De mollenklem

De mollenklem is de meest gebruikte en tegelijkertijd één van de meest dieronvriendelijke methoden om een mol te verjagen. Een mollenklem plaats je boven het gegraven gat. Op het moment dat de mol uit zijn hol komt, wordt het gedood door de klem. Het nadeel van de mollenklem is dat de mol gedood wordt en je deze zelf zal moeten opruimen. Niet iedereen zit te wachten, waardoor deze mollenverjager niet voor iedereen bestemd is. Een mollenklem is goedkoop aan te schaffen in elke tuincentra of online op het internet.

De mollenvanger

De mollenvanger plaats je net als de mollenklem boven het gat. Wanneer de mol naar boven komt, wordt het gevangen door de mollenbuis. Het voordeel van deze mollenverjager is dat de mol in leven blijft en dat je deze ergens anders weer kunt vrijlaten. De mollenvanger is verkrijgbaar in de meeste tuincentra’s en je kunt het eveneens online bestellen. Deze mollenvanger is goed te betalen en werkt overigens ook nog eens effectief.

Ultrasone geluiden

Mollen hebben gevoelige oren en blijven liever uit de buurt van plekken waar veel lawaai is. Met de ultrasone geluiden weet je zeker dat je mollen uit de buurt houdt. De ultrasone geluiden kunnen wij mensen zelf niet waarnemen, maar een mol dus wel. Wanneer je een grotere tuin hebt, zal je waarschijnlijk meerdere apparaatjes in je tuin moeten plaatsen. Het werkt zeer eenvoudig: je stop het apparaatje in het stopcontact en vervolgens start het direct met het creëren van de geluiden waar de mollen nu juist zo slecht tegen kunnen.

Je kunt deze geluiden ook creëren door een glazen fles in de opening van de tunnels te plaatsen. De wind zal een geluid creeren waar de mollen niet goed tegen kunnen. Dit is de eenvoudigste en goedkoopste manier.

Planten met onaangename geuren

Mollen hebben niet alleen goede oren, ze kunnen ook nog eens bepaalde geuren goed waarnemen. En uiteraard kent de mol een aantal geuren dat het als onaangenaam beschouwd. Wanneer het deze geuren waarneemt zal het automatisch uit de buurt blijven. Planten met een onaangename geur zijn bijvoorbeeld pepermunt. Het is hierbij belangrijk dat je deze planten verspreid door je tuin heen plaatst, zodat de geuren overal goed aanwezig zijn.

Mollen op een duurzame manier uit de tuin houden

Tot slot kun je ervoor kiezen om mollen op een duurzame manier uit de tuin te houden. Mollen kunnen zich bijvoorbeeld niet goed voortbewegen onder de grond wanneer er veel grote wortels liggen. Wanneer je een grote tuin in de tuin hebt staan, zal je automatisch zien dat de kans op mollen afneemt. Daarnaast kun je rondom je tuin een gat graven en hierin beton of vogelgaas in plaatsen. Mollen kunnen dan simpelweg niet jouw tuin inkomen.

Zoals je kunt lezen zijn er meerdere manieren om van mollen af te komen. Wij zelf vinden de duurzame en diervriendelijke mollenverjagers het beste. Hiermee houd je de mol in leven en daarnaast is het een betere oplossing op de langere termijn.