Tips om efficiënt en duurzaam te verhuizen

verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen wil je dat alles snel en vlekkeloos verloopt. De dag zelf  is al stressvol genoeg en je wilt dus niet onnodig tijd kwijt zijn aan dingen die vooraf voorkomen hadden kunnen worden. Daarnaast wil je  natuurlijk ook zo duurzaam mogelijk te werk gaan. In dit artikel zullen wij een aantal punten benoemen waarmee de efficiency van het verhuizen aanzienlijk verhoogt wordt. Mocht je dus van plan zijn te verhuizen, is dit artikel een echte aanrader.

Zorg dat alles op de verhuisdag klaar staat

In het beste geval staan alle spullen ingepakt en wel klaar op de verhuisdag. Helaas hebben wij gemerkt dat in de meeste gevallen er op de verhuisdag nog van alles ingepakt moet worden. Het hele gezin rent langs elkaar heen in huis om de spullen op het laatste moment toch nog in te pakken. Hierdoor is de kans groot dat er dingen vergeten worden of verkeerd ingepakt. Het verkeerd inpakken kan grotere gevolgen hebben dan je misschien denkt. Ten eerste heb je een grotere kans dat spullen breken, ten tweede ben je als je niet zorgvuldig inpakt veel meer tijd kwijt bij het uitpakken. Als je precies weet wat in welke doos zit hoef je niet eerst vijf andere verhuisdozen te openen om eindelijk te vinden wat je zocht.

Koop niet te veel verhuisdozen

Als je echt duurzaam bezig wilt zijn is het verstandig niet te veel verhuisdozen te kopen. Veel mensen kopen grote getalen verhuisdozen om er zeker van te zijn dat ze genoeg hebben. Te veel verhuisdozen is niet alleen zonde voor het milieu, maar ze liggen ook in de weg en je kan geld besparen door dit niet te doen. Verhuisdozenstore.nl geeft een gemiddelde aan van vijftien tot twintig verhuisdozen per kamer. Natuurlijk kan je na het horen van dit gemiddelde zelf een beetje inschatten welke kamer meer en welke kamer minder dozen nodig heeft.