Verhuistips van een makelaar

verhuistips makelaar

Wanneer je een huis hebt gekocht, heb je gelukkig de meeste stress achter de rug. De hypotheek is rond en dus kan je je richten op het bewoonbaar maken van je nieuwe woning. Hier komt ook nog veel bij kijken. Denk aan het klussen, overzetten van abonnementen, adreswijzigingen doorgeven en het verhuizen van je spullen naar het nieuwe huis. Wat betreft het verhuizingen is het vooral belangrijk dat je de juiste voorbereidingen treft. Om je een beetje op weg te helpen, geeft makelaar Zwaan Schouten de belangrijkste tips!

 

Planning

Zoals gezegd is het belangrijkste bij een verhuizing dat je de juiste voorbereidingen treft en dus een goede planning maakt! Stem dit af met de klussen die nog in huis moeten worden gedaan. Zo wil je bijvoorbeeld niet dat de bank wordt geleverd wanneer er nog geen vloer ligt. Werk hierbij van kamer tot kamer om misverstanden te voorkomen. Wanneer je grote producten bestelt zoals een bankstel, bed of kast, moet je van tevoren een bezorgdatum opgeven. Stel dus voor jezelf deadlines zodat de woning klaar is om dergelijke producten te kunnen plaatsen.

 

Labelen

Om van het verhuizen geen grote puzzle te maken, sorteer je gelijk alle spullen per kamer. Zo weet degene die de desbetreffende doos verhuist gelijk in welke kamer deze moet komen. En vergeet uiteraard niet om bij breekbare spullen, dit op de doos te vermelden!

 

Veel handen maken licht werk

Verhuizen is gelukkig geen heel ingewikkeld werk, maar wordt vooral gezien als een vervelende fysieke klus. Wanneer je veel handen hebt die kunnen helpen, scheelt dat al enorm. Vraag dus bijtijds in je eigen omgeving of vrienden, familie of collega’s je kunnen helpen verhuizen. Organiseer als dank bijvoorbeeld een BBQ. Houd daarnaast rekening mee dat je bepaalde objecten niet zomaar kan verhuizen en wellicht een verhuislift of een bestelbusje nodig hebt.