Wat te doen na het kopen van een huis

inboedelverzekeren

Heb je onlangs een nieuwe woning gekocht? Na de aankoop van een woning komt er veel op je af. Denk aan het papierwerk wat geregeld moet worden, het verkopen van je oude woning of het stopzetten van de huur hiervan, enzovoorts. Er zijn een aantal belangrijke zaken die zo snel mogelijk geregeld moeten worden na de aanschaf van een woning. Heb je bijvoorbeeld de verzekeringen voor je nieuwe woning geregeld? Zonder verzekeringen zijn zowel je woning, als je inboedel niet verzekerd tegen schade. Dit betekent dat je zelf op moet draaien voor de kosten van het herstel van de schade bij een inbraak, een brand, een lekkage, enzovoorts.

 

Een geschikte verzekering vinden

In veel gevallen is het mogelijk om een lopende inboedelverzekering over te zetten naar je nieuwe adres. Het is enigszins afhankelijk van de locatie waar je gaat wonen, of de premie van de inboedelverzekering verandert. Datzelfde geldt voor de sloten die op de ramen en deuren van de woning zitten. Mogelijk verandert je premie, doordat je van PKVW-gecertificeerde sloten naar niet-gecertificeerde sloten gaat.

 

Verzekeringvergelijk.nl is een website waarop je inboedel- en woonverzekeringen van verschillende Nederlandse verzekeraars met elkaar kan vergelijken. Zo krijg je een goed beeld van de meest geschikte woonverzekering voor je nieuwe huis.

 

De inboedel verhuizen of kopen

Nu alles voor je nieuwe huis geregeld is, kun je beginnen aan het inrichten en indelen van de woning. Bepaal vooraf welke meubels je opnieuw koopt en welke meubels je meeneemt uit je vorige woning. Voor het verhuizen van je meubels kun je een verhuisbedrijf inschakelen. Zo hoef je zelf niet in een verhuiswagen te rijden. Nieuwe meubels kun je tegenwoordig heel eenvoudig online bestellen en bij je thuis af laten leveren. Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar!