Aandachtspunten aanschaffen nieuwbouw woning

nieuwbouw rosmalen

De huizenmarkt is de laatste jaren enorm in beweging en op dit moment hebben veel mensen het vermoeden dat de hypotheekrente in het komende jaar weer zal stijgen. Daarom is het nu een goed moment om een nieuwe woning te kopen, maar wat zijn nou belangrijke aandachtspunten bij het aanschaffen van een nieuwe woning? Wij hopen u een aantal belangrijke aspecten toe te kunnen lichten zodat u in idee ervan kan krijgen.

Maak wensen kenbaar

Voordat er op een effectieve manier gezocht kan worden naar een woning is het goed om uw wensen op te schrijven. Koopt u een woning met een partner? Dan is het goed om ervoor te zorgen dat alle knelpunten zijn besproken en er door beide partijen water bij de wijn wordt gedaan. Zoekt u bijvoorbeeld nieuwbouw in of rondom Rosmalen? Dan raden wij u aan om de straal waar u ook nog wilt wonen te tekenen en bepaalde gebieden op voorhand uit te sluiten. Dit maakt de zoektocht een stuk eenvoudiger.

Zorg er wel voor dat uw wensen aansluiten op het budget dat voor u toereikend is. Wanneer u dit niet doet zult u teleurgesteld zijn dat bepaalde wensen niet haalbaar blijken terwijl dit vooraf aan de hand van het budget ook al bepaald had kunnen worden.

Schakel een expert in

Gaat u een nieuwbouwwoning bezoeken of heeft u uzelf ingeschreven? Zorg ervoor dat u een expert meeneemt naar het bezoek, zodat er meteen naar de technische aspecten gekeken kan worden en dit kan worden vergeleken met de gestelde eisen voor oplevering.

Zorg er te allen tijde voor dat er een opleveringsrapport wordt opgesteld door de kopende partij. Dit kan mooi in samenspraak met de aangestelde expert. Dit rapport wordt door zowel de kopende als de verkopende partij ondertekend en hierin staat bijvoorbeeld ook welk meerwerk u heeft gewenst.