Geurverspreiders in huis plaatsen

geurverspreider

Er zijn ontzettend veel verschillende manieren om een lekkere geur te verspreiden in de woonkamer of bijvoorbeeld de slaapkamer. Geurverspreiders zijn er in talloze verschillende maten en ook worden er verschillende technieken gebruikt om de geur door de ruimte te verspreiden. Deze technieken kunnen zowel traditioneel als ultra modern zijn.

Wierook

Een klassieke manier van geurverspreiding is het gebruik van wierook. De van oorsprong Aziatische wierook bestaat uit verschillende aromatische, organische stoffen. De meest bekende vorm is wierook als stokje. Hierbij worden de aromatische stoffen samen met een bindmiddel om een stokje van bamboe gewikkeld. Wanneer dit stokje wordt aangestoken zal de geur zich verspreiden. Naast stokjes zijn er ook wierook kegeltjes verkrijgbaar. De kegeltjes kunnen net als de stokjes worden aangestoken waarna de geur vrij komt.

Etherische olie

Etherische olie is een natuurlijke olie die wordt gewonnen uit verschillende onderdelen van planten. Hierbij kun je denken aan de bloem, de vrucht, de bladeren of het zaad. De olie kan echter ook gewonnen worden uit takken, wortels en schors. Er zijn verschillende manier om de geur van deze oliën te verspreiden. Zo zijn er kleine flesjes met stokjes verkrijgbaar. Deze zijn over het algemeen voor eenmalig gebruik. De geurolie kan ook verspreid worden met behulp van een oliebrander. Hierbij wordt de olie meestal door middel van een waxinelichtje opgewarmd. Een derde manier is een aroma diffuser. Dit apparaat veroorzaakt micro trillingen waardoor een koude waterdamp ontstaat die de olie door de gehele ruimte verspreid. Een diffuser heeft als grote voordeel dat de etherische oliën optimaal tot hun recht komen.

Spuitbussen en sprays

Dit type geurverspreider is in ontzettend veel verschillende geuren en soorten verkrijgbaar. Sommigen hebben een behoorlijke nevel, terwijl anderen vrijwel geen nevel hebben. Naast speciale interieur sprays zijn er ook speciale sprays die je voor je kleding kunt gebruiken. Nare luchtjes in je kleding worden door deze sprays geneutraliseerd. Naast spuitbussen en sprays die je zelf moet activeren zijn er ook verstuivers die op elektriciteit werken. Deze verstuivers geven over het algemeen eens in de zoveel minuten een pufje geur af. Er zijn ook elektrische verstuivers die continu een kleine hoeveelheid geur verspreiden.

Nare luchtjes voorkomen

Het gebruik van een geurverspreider is ideaal wanneer je wilt genieten van een heerlijke geur. Geuren kunnen ontspannend werken of juist verkwikkend. Wanneer je een geurverspreider in wilt zetten om vieze luchtjes te maskeren doe je er goed aan om eerst na te gaan waar de ongewenste lucht vandaan komt. Het gebruik van een geurverspreider is wellicht helemaal niet nodig wanneer de bron van de vieze lucht wordt weg genomen. Voorbeelden van bronnen van vieze luchtjes zijn bijvoorbeeld wasgoed dat te lang blijft liggen, afvalemmers die niet vaak genoeg worden geleegd of smerige afvoeren. Een afvoer kun je eenvoudig zelf reinigen met zuiveringszout en azijn. Een bijkomend voordeel van het regelmatig reinigen van de afvoeren is dat je op deze manier ook verstoppingen voorkomt.
Bron: At my home