Maak je tuin of balkon mooi met bloembakken

Bloembakken

Wie houdt er nu niet van een mooi verzorgde tuin waarin de bloemen en planten, liefst het hele jaar door, volop in bloei staan? Heb je maar de beschikking over een kleine tuin of balkon en wil je toch graag wat groen planten? Kies dan voor goede bloembakken.

Verschillende modellen voor verschillend groen

Bloembakken worden gemaakt van verschillend materiaal. Kunststof bakken kent iedereen wel maar ook natuurstenen, houten en betonnen bakken komen voor. Bij Sierbeton Online is het aanbod aan betonnen bloembakken groot. Je kunt kiezen voor wat hogere en smallere bakken die goed geschikt zijn voor bloemen. Kies je voor een wat lager model dan kun je daar ook planten inzetten of soms zelfs wel een kleine struik of boom.

Voordelen van het gebruik van bloembakken

Groot voordeel van het gebruik van een bloembak is dat je niet te maken hebt met losse grond die kan gaan schuiven en alles netjes op zijn plek blijft. Bovendien voorkom je met bloembakken dat de wortels van de planten door de hele tuin gaan woekeren.

Kies voor betonnen bloembakken

Bloembakken kunnen in grote en kleine tuinen gebruikt worden en vormen ook een mooie afscheiding aan de rand van je terras. Als je kiest voor betonnen bakken dan hebben deze als groot voordeel dat ze zwaar zijn en niet zomaar omwaaien. Zeker als ze helemaal gevuld zijn met grond is dat niet meer mogelijk. Daarnaast kun je de bloembakken ook verplaatsen als je ze liever een keer op een andere plek ziet staan in de tuin. Met een kleine inspanning ziet je tuin er dan weer heel anders uit. Omdat betonnen bloembakken in veel soorten en maten te koop zijn is de kans groot dat jij ook altijd wel iets naar jouw smaak vindt.