De zomerse tuin met een natuurlijke uitstraling

Het is weer zomer en er kan weer genoten worden van het heerlijke weer. Lekker in de zon een mooi kleurtje op doen. Wanneer je een ruime tuin hebt kan dit gewoon thuis en hoef je hier niet voor op vakantie. Je zorgt voor een zomerse sfeer in je eigen achtertuin. Er zijn verschillende manieren om van je tuin een zomers paradijs te maken. Denk bijvoorbeeld aan mooie planten en bloemen aan de schutting of plantenbakken waarin je bloeiende bloemen of groene planten plaatst. Je kunt zelfs duurzame houten plantenbakken gebruiken om er je eigen frisse zomers groenten in te verbouwen. Heerlijk om salades en smoothies mee te maken. Om een fijne sfeer te creƫren kun je het beste kiezen voor natuurlijke materialen zoals zoals plantenbakken van tuinhout. Een schutting waar je planten tegen op laat groeien zal het natuurlijk effect van hout zeker versterken.

Op zomerse dagen wil je natuurlijk ook verkoeling hebben. Je kunt hout hierin ook een prominente rol geven. Denk hierbij aan een schaduwrijke overkapping. Als je hem echt goed stevig maakt kun je zelfs je hangmat er in hangen. De natuurlijke uitstraling van hout hoeft daar niet de stoppen. Na het zonnebaden wil je genieten van een gezellige bbq of een relaxed diner maar dan wel gemakkelijk buiten en het liefst met niet al te veel gesleep van stoelen en tafels. Een houten tuintafel is dan ideaal en duurzaam. Je kunt voor verschillende kwaliteit houten tuintafels kiezen. Je smaak en je budget zorgen voor de juiste keuze.

En bij een echte zomerse dag hoort natuurlijk een zwembad. Afkoelen na een lange dag werken of juist fris wakker worden. Geen plastic zwembad maar een echte pool met houten randen waar je lekker op kunt liggen zonnen die mooi blend met de rest van de tuin. Natuurlijk kun je dit aan laten leggen maar er zijn zelfs houten diy zwembaden te vinden.