Kies een deurkruk passend bij je lifestyle

deurkruk

Bij het uitzoeken van je deur wordt vaak gekeken naar de stijl die de deur moet uitstralen. Zo kun je kiezen voor een landelijke stijl, of juist strak en modern. Een belangrijk detail om goed aan te laten sluiten bij de keuze voor je deur is de deurkruk. Als de deurkruk goed past bij de rest van de deur kun je een functioneel deel van het huis, de deur, perfect laten overeenkomen met de stijl die je in de rest van het huis wil uitstralen.

Deurkruk zoeken op finish

Bij het uitzoeken van je deurkruk is dit de belangrijkste en eerste stap. De finish van de deurkruk gaat over de afwerking ervan. Veel deurkrukken zijn roestvast staal mat geborsteld. Zo ziet de kruk er mat uit. Uiteraard kan hier later nog weer een bewerking overheen zijn gevoerd, zodat de kleuren kunnen variëren. De basis van roestvast staal wordt weer in iets andere varianten uitgevoerd bij bijvoorbeeld een koper of messing basis. Deze wordt uitgevoerd op roestvrijstaal.

Kies je deurkruk op kleur

Kun je niet zo goed uit de voeten met ‘kiezen op finish’? Kijk dan naar de kleur van de deurkruk: welke kleur past goed bij de deur en bij de rest van de inrichting van de ruimte? Een zwarte deurklink kan een heel opvallend item zijn, terwijl je daar misschien liever niet voor kiest. Tegen een donkere achtergrond kun je kiezen voor bijvoorbeeld een witte deurklink, als je wil dat deze volledig tot zijn recht komt in de ruimte. Verder kun je natuurlijk ook kiezen voor allerlei andere kleuren deurkrukken, variërend van bruin, tot grijs, naar okergeel en helderblauw. Voor elk interieur is een passende kleur.

Passend bij je lifestyle

Naast klassiek, landelijk, modern of brocante is de deurkruk van Italiaans design ook heel populair. Deze deurkrukken hebben allemaal iets bijzonders. Zo kan er een kleine golf zijn toegevoegd aan het handvat waardoor de kruk net iets sierlijker eruit komt te zien. Ook kan in een Italiaanse deurkruk gekozen worden voor een afwisseling tussen mat en glanzend materiaal. Het geheel straalt een chic karakter uit, passend bij een woonkamer die ook volgens deze lifestyle is ingericht.
Veel huizen worden momenteel ingericht volgens een industrieel karakter. Lampen zonder kap, strakke banken en weinig glamour, maar veel degelijkheid. Deurkrukken die hierbij passen zijn bijvoorbeeld krukken met een finish van antiekchrome. Dit grijze, matte materiaal met een antiek uiterlijk in donkere plekken op de deurkruk past uitstekend bij deze lifestyle. Ook hierin zijn diverse varianten verkrijgbaar, waarin het een wat sierlijker is dan het andere model. Zo kan het sierlijke model een afgewerkte rand hebben met kleine schulpjes en onopvallende maar wel aanwezige sierlijnen in het handvat hebben.

Een deurkruk is dus niet zomaar iets wat je even gauw uitzoekt. In de huidige maatschappij hoort alles op elkaar afgestemd te zijn. Hier hoort een passende deurkruk dus ook bij.