Hoe kies ik het juiste bed voor mijn slaapkamer?

bed slaapkamer

Ben je toe aan een nieuw bed of vind je het gewoon leuk om een nieuwe uit te zoeken voor jouw slaapkamer? Het uitzoeken van een nieuw bed is in de meeste gevallen een leuke activiteit, maar het is hierbij wel belangrijk dat je voor het juiste bed kiest, want de kans is groot dat je hier circa de komende 10 jaar veel tijd in zult spenderen. Enkele tips voor het uitkiezen van het bed dat het beste bij jou past kan daarom geen kwaad.

Lees deze tips

Lees deze tips eerst aandachtig door voordat je besluit om een nieuw bed te kopen.

  1. Bepaal voor jezelf wat voor soort bed je van plan bent om te gaan kopen. Kies je voor een boxspring, een bed met een lattenbodem of juist een waterbed? Bij deze keuze is het belangrijk om je te verdiepen in wat ieder soort bed precies met je lichaam doet. Vergeet niet te kijken naar de afmetingen en de kleur van het bed. Meet de grootte van de deur en eventueel de trap ook op, zodat je zeker weet dat het bed de slaapkamer in kan.
  2. Vraag ook in de omgeving wat voor soort bedden familieleden, vrienden of collega’s hebben en wat zij hiervan vinden. Zo weet je zeker dat je een onafhankelijk en eerlijk advies krijgt voor het beste soort bed. Vraag hen ook bij welke winkels ze zijn geweest voor het uitzoeken van het bed.
  3. Koop je het bed alleen voor jezelf of samen met je partner. Indien je het samen met je partner koopt dan is het belangrijk dat jullie wensen en behoeften goed bij elkaar aansluiten.
  4. Maak veel gebruik van het internet. Wanneer je weet welk bed je wilt dan kun je online gaan oriënteren welke beddenwinkels deze bedden wel of niet aanbieden. Hierbij kun je direct een vergelijking maken bij welke winkels je de beste prijzen krijgt voor de bedden en waar je de hoogste kortingen tegenkomt.
  5. Wanneer je langsgaat bij de beddenwinkel dan is het raadzaam om een afspraak te maken met de slaapadviseur. Hij of zij kan precies kijken welke bedden het beste zijn voor jou lichaam en slaaphouding. Door van tevoren een afspraak te maken weet je zeker dat de slaapadviseur ook daadwerkelijk tijd voor je heeft wanneer je langsgaat bij de winkel. Naast dat je bij een beddenwinkel het advies van een slaapadviseur vraagt kun je ook online een gratis slaaptest

Let goed op de prijs en alle bijkomende kosten. Zo bestaat een boxspring uit meerdere onderdelen. Belangrijk is dat je weet hoeveel je in totaal kwijt bent voor het bed. Vergeet daarom ook de eventuele bezorgkosten niet.