Wat verzeker je met een inboedelverzekering?

inboedelverzekering vergelijken

Met een inboedelverzekering verzeker je de inboedel. Wat valt er onder de inboedel? Alle verplaatsbare spullen in jouw woning en in jouw tuin zonder dat de woning daarbij schade oploopt. Het gaat dus om spullen die niet nagelvast zitten, zoals een lamp, televisie, radio, vaas, computer en gordijnen. Valt de vloer onder de inboedel? Dat is afhankelijk van de bevestiging. Een vloer met kliklaminaat is niet vastgelijmd en valt dus onder de inboedel.

Heb je een inboedelverzekering afgesloten? Dan is de inboedel in jouw woning verzekerd tegen schade en inbraak. Heb je schade? Dan wordt die schade vergoed door de inboedelverzekeraar. Het is niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Het afsluiten van een inboedelverzekering is, zeker als je in het bezit bent van kostbaarheden, echter wel aan te raden.

Verschillende inboedelverzekeringen

Er zijn twee verschillende soorten inboedelverzekeringen:

·        De basisverzekering. Met de basisverzekering zijn de meeste spullen in je woning goed verzekerd tegen brand, water- en stormschade, inbraak en vandalisme. Wat er precies gedekt wordt, en tot welk bedrag, vind je in de polisvoorwaarden van de inboedelverzekering.

·        Een allrisk verzekering. Je kunt ook zelf schade aanrichten aan je inboedel. Laat je bijvoorbeeld een vaas vallen? Dan wordt die schade vergoed door de inboedelverzekeraar.

Het vergelijken van inboedelverzekeringen

Wat wordt er precies vergoed door de inboedelverzekering? Dat vind je terug in de polisvoorwaarden. Die polisvoorwaarden kunnen verschillen per inboedelverzekeraar. Zo verschilt bijvoorbeeld de vergoeding voor bijvoorbeeld stormschade of waterschade per situatie en per inboedelverzekeraar. Wil je nauwkeurig inboedelverzekering vergelijken? Dan moet je dus eigenlijk de polissen van de verschillende inboedelverzekeraars lezen en vergelijken.

Bij het vergelijken van inboedelverzekeringen is natuurlijk ook de prijs van belang. Het vergelijken van aanbieders van inboedelverzekeringen kan een besparing opleveren, want het prijsverschil tussen de verschillende inboedelverzekeraars is maximaal 30%. Vergelijken van inboedelverzekeringen is eenvoudig. Er zijn websites waar je kunt invullen wat er door jouw inboedelverzekering moet worden gedekt. Na het invullen van de gegevens worden de verschillende inboedelverzekeringen getoond. De goedkoopste verzekeringen worden het eerste getoond.