Wat er in de kinderkamer moet staan

In een kinderkamer zijn er een aantal meubels die niet kunnen ontbreken. Behalve het voor de hand liggende bed – dat hebben we allemaal nodig in onze kamer, kan voldoende opbergruimte in een kinderkamer ook niet ontbreken. Wanneer kinderen wat ouder worden, kan een goede kinder bureaustoel niet ontbreken. Richting het einde van de basisschool krijgen kinderen steeds meer huiswerk en willen ze meer op hun kamer zitten. Dan komt een goede kinder bureaustoel goed van pas.

Verstelbare kinder bureaustoel

Hoe meer tijd ze op hun kamer spenderen, hoe belangrijker de kwaliteit van de kinder bureaustoel is. De stoel moet dus vooral lekker zitten, maar omdat kinderen nog groeien, is het ook van belang om te kijken naar kinder bureaustoelen die verstelbaar zijn. Ditzelfde geldt overigens voor het bureau. Als je deze beide kunt verstellen, kunnen het bureau en de kinder bureaustoel met je kind meegroeien. Zo hoef je niet steeds opnieuw meubelen aan te schaffen voor de kinderkamer.

Verstelbare rugleuning en armleuningen

In de rugleuning van de kinder bureaustoel moet in het midden een bolling zitten, zodat de bureaustoel je kind de juiste ondersteuning geeft. Daar heeft je kind de rest van zijn of haar leven profijt van. Ook rugleuningen van kinder bureaustoelen kunnen verstelbaar zijn – zo kun je altijd garanderen dat de bolling op de juiste plaats zit bij de rug, ook wanneer je kind groeit. Ook de armleuningen, als je een kinder bureaustoel met armleuningen wil, moeten op de juiste hoogte zitten en dus verstelbaar zijn. Hiermee voorkom je eventuele spierklachten en toekomstige lichamelijke klachten.

Een veilige stoel en een juiste prijs

Veilige kinder bureaustoelen hebben een NEN-EN 1335 keurmerk. Dit is een Europees keurmerk dat aangeeft dat het product veilig is. Een ander merk dat aangeeft dat de kinder bureaustoel veilig is, is de NPR 1813, een Nederlandse Praktijkrichtlijn. De prijs zegt niet per definitie iets over de kwaliteit van de stoel, dus let vooral op een keurmerk en of de stoel te verstellen is. Tot slot is het natuurlijk van belang dat je kind de stoel zelf mooi vindt in zijn of haar eigen kinderkamer.