Woning aantrekkelijk maken voor verhuur of verkoop

woning verhuren

Bent u van plan om uw huidige woning te verlaten? Dan zal eerst de keuze gemaakt moeten worden tussen verkopen of verhuren. Dit laatste is vooral in de grotere steden aantrekkelijk aangezien de huurprijzen door het dak gaan. Echter zal er altijd rekening gehouden met worden, ongeacht de beslissing over verhuren of verkopen, met het aanprijzen van de woning. Het verkoop klaar maken schiet er bij veel mensen in en dit heeft negatieve gevolgen voor het verdere proces.

Standaard uitstraling

Wanneer u uw woning verkoop klaar gaat maken is het verstandig om te kiezen voor een standaard inrichting waar iedereen hun eigen wensen en behoeften in kan beelden. Zorg dat het huis een rustige uitstraling heeft met niet teveel franjes. Hierdoor kunt u met uw woning een breder publiek aanspreken en dit zal het verkoop- of verhuurproces versoepelen.

Is dit proces eenmaal afgerond en bent u tevreden over het resultaat? Dan is het verstandig om even een uurtje een fotograaf in te schakelen die uw woning vanuit een aantal hoeken en standen kan fotograferen. Dit draagt bij aan het verkooppraatje dat u straks zal moeten doen bij belangstellenden. Maak het niet mooier dan het is, maar zorg wel dat de foto’s ruimtelijk genomen zijn. Dit roept een positief beeld op bij de bezoekers.

Een online platform

Is de woning verkoop of verhuur klaar? Dan kiezen er tegenwoordig veel mensen voor om zelf online makelaar te spelen. Geen enkel probleem natuurlijk, want het is een fluitje van een cent. Uw woning verhuren via Rooming bijvoorbeeld. Vraag en aanbod komen bij elkaar en zo kunt u snel in contact komen met belangstellenden. Zorg ervoor dat u een goed online profiel van uw woning zodat mensen alle ins en outs weten zonder hiervoor langs te komen. Fijn voor beide partijen!