De verschillende soorten gietvloeren

badkamer ontwerp

Een gietvloer in een woning of bedrijfspand wordt steeds populairder. En dat is ook eigenlijk niet zo gek; de vloer biedt veel mogelijkheden (het kan zelfs gecombineerd worden met een vloerverwarming), is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, geeft de ruimte een stijlvolle uitstraling en is ook nog eens makkelijk schoon te houden. Vaak zijn mensen in de veronderstelling dat er maar één soort gietvloer is, maar dat is niet helemaal waar. Wij lichten een paar varianten graag verder voor je toe.

Een gietvloer voor elke woonruimte

In een huis heb je verschillende woonruimtes. Wanneer er een gietvloer wordt aangelegd, moet er ook rekening gehouden met allerlei factoren, zoals het vochtgehalte. In een keuken en vooral een badkamer is er veel meer sprake van veel meer vocht dan in een huiskamer. In dit geval is het dus belangrijk dat het materiaal van de gietvloer tegen water en condens kan. Kies daarom voor beton cire in de badkamer (ook geschikt voor de vloer in het toilet) en woonbeton, een betonlook vloer of een grindvloer voor de woonkamer.

Vernieuw de huidige vloer

Is je huidige vloer nog niet toe aan vervanging? Maar kan de ondergrond wel degelijk een oppepper gebruiken? Dan is een vloercoating de ideale oplossing. Op deze manier zorg je voor een extra versterkende laag op de huidige vloer. Deze coating is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Maar ook een transparante variant is mogelijk, zodat je de oorspronkelijk vloer gewoon blijft zien. Door deze coating maak jij je vloer niet alleen een stuk sterker, maar wordt het ook nog eens eenvoudiger om het geheel schoon te houden. Deze laag is namelijk naadloos, waardoor vuil niet in de kieren van de vloer komt te zitten.

De sterkste vloeren

Bij een gietvloer wordt niet alleen gelet op de uitstraling, maar ook op de sterkte. Zeker als het gaat om bedrijven in de industrie, zoals fabrieken. Hier moet de ondergrond wel tegen een stootje kunnen. In dit geval wordt er vaak gekozen voor een gietvloer van epoxy of een troffelvloer (een combinatie van grind en kunsthars). Het is bij een epoxyvloer ook vaak mogelijk om nog een stapje extra te zetten op het gebied van decoratie door bijvoorbeeld het bedrijfslogo in de vloer aan te brengen. Vraag in dit geval altijd naar de mogelijkheden bij de specialist.