Het verschil tussen machinaal gemaakte en handgeweven tapijten?

perzisch tapijt kopen

Hoewel slechts weinigen van ons de middelen hebben om onze vloeren op zo’n grandioze manier aan te kleden, zijn Perzische tapijten mooie statements die met de juiste zorg na verloop van tijd nog waardevoller worden.

Ten eerste, u hoeft geen grote hoeveelheden geld uit te geven om uw eigen Perzisch tapijt te hebben. Maar je moet een beetje onderzoek doen. Geïnformeerde kopers zijn het meest geneigd om veel te vinden, dus laten we een paar momenten nemen om de verschillen te onderzoeken tussen de handgemaakte en machinaal vervaardigde tapijten die u tijdens het winkelen kunt tegenkomen.

Met de hand geknoopte Perzische tapijten zijn echt ware kunstwerken. Intensief vervaardigd met organische materialen zoals zachte Nieuw-Zeelandse wol en geverfd met volledig volledig natuurlijke plantaardige kleurstoffen, deze tapijten hebben ontwerpen en levendige kleuren die doen denken aan de oude Perzische cultuur. Elk kleed vertegenwoordigt ongelooflijk veel tijd, moeite en aandacht voor detail op namens de ambachtslieden.

Machinaal vervaardigde tapijten zijn meestal heel snel gemaakt. Deze stukken zijn gemaakt van een verscheidenheid aan natuurlijke en/of synthetische materialen zoals nylon, olefine en polyester.

Terwijl machinaal vervaardigde tapijten een geweldige aanvulling zijn in je huis, richten verzamelaars de meeste aandacht op handgemaakte stukken. Er zijn drie dingen om naar te kijken bij het bepalen of een kleed met de hand of machinaal is gemaakt: naaiwerk, franjes en ontwerp.

Controleer de achterkant. De eenvoudigste manier om te zien of uw tapijt handgemaakt is, is om de achterkant te bekijken. Bekijk het stiksel van dichtbij. Zelfs naaien geeft aan dat het tapijt machinaal is gemaakt. Let op zeer kleine onvolkomenheden. Het is een goed teken en onthult het karakter van een handgemaakt stuk.

Kijk naar de staart van het kleed. Als het stuk met de hand wordt gemaakt, zal de staart een verlengstuk zijn van het vloerkleed. Als het is gemaakt door een machine, wordt het genaaid of bevestigd.

Is het ontwerp aan beide kanten duidelijk? Kijk naar het totale ontwerp van zowel de voorkant als de achterkant. Als het ontwerp aan beide kanten erg duidelijk is, is het waarschijnlijk een handgemaakt stuk. Dit geeft meer knopen per vierkante cm aan, een goede indicatie van de kwaliteit van het tapijt.

Op zoek naar een tapijt voor thuis? Firma Toele heeft fantastische tapijten, waaronder een brede selectie antieke Perzische ontwerpen. Het doet er niet toe hoe u ervoor kiest om uw huis te versieren, een Perzisch tapijt is een perfecte aanvulling bij uw meubels, uw smaak en uw levensstijl.