Elektrisch verstelbare boxspring

boxspring elektrisch

Vraagt u zich ook al langer af wat een elektrisch verstelbare boxspring eigenlijk is dan kan ik u het antwoord hier en nu geven: een boxspring is de onderste bodem van een bed. Met een elektrisch verstelbare boxspring wordt een verstelbaar bed bedoeld. Door middel van elektrische aandrijvingskracht kan het hoofd- en of voeteneinde van een elektrische boxspring bewegen in een positie die de ligger het makkelijkst vindt. Hiervoor kan een afstandbediening worden gebruikt. Maar voor wie is zo’n elektrisch verstelbare boxspring eigenlijk goed? Wie kan dat kopen en hoe duur is zo’n ding eigenlijk?

Voor wie?

De elektrisch verstelbare boxsprings zijn ideaal voor oudere mensen of mensen die door een medische probleem veel en lang moeten liggen. Met een draadloze afstandsbediening kan de elektrisch verstelbare boxspring worden bewogen tot de ligger de positie ideaal vindt. Ook mensen die op een vlak bed niet goed of rustig slapen kunnen zeker welvaren bij een elektrisch verstelbare boxspring. Dit wil niet noodzakelijk zeggen dat enkel zieke mensen of ouderen een elektrisch verstelbare boxspring kunnen kopen. Ook als je gewoon graag een bed hebt wat kan bewegen of je vindt het een leuk gadget kan je een dergelijk bed in huis halen.

 

Voor- en nadelen

Het gemak van de elektrisch verstelbare boxspring is dat ze door de gebruiker zelf kan worden versteld met de afstandbediening. Er hoeft dus geen extra persoon aanwezig te zijn of in het geval van oudere of zieke mensen hoeft er geen een verpleegster aan huis te komen.Een nadeel is wel dat de prijs van een boxspring tamelijk hoog is. Voor mensen die de aankoop van een boxspring nodig hebben op doktersbevel of omwille van medische problemen kunnen raad vragen bij een ziekenfonds. Wanneer blijkt dat een boxspring inderdaad noodzakelijk is dan kan dit fonds in de zware kosten tegemoet komen. Daar is wel een nadeel aan verbonden voor mensen die de boxspring willen vanuit interesse want wanneer de boxspring niet noodzakelijk is wordt het vooral sparen geblazen om het ding te kunnen betalen. De prijzen gaan al vlug in de honderden en richting de duizenden euro per stuk. Een ander nadeel is ook dat een boxspring niet zomaar een bed is dat iedereen even in elkaar kan vijzen en klikken. De raad en daad van iemand met kennis van boxsprings is namelijk geen overbodige luxe.

 

Aankoop overwegen

Wanneer je de aankoop van een boxspring overweegt ga dan zeker te rade bij een professionele firma of speciaalzaak. Zij zullen je in alle eerlijkheid de beste boxspring kunnen verkopen op basis van je noden en wensen. Bovendien mag je de aankoop van een boxspring gerust zien als een investering. Je biedt met een boxspring je lichaam alle rust en comfort die het nodig heeft om te recupereren. Een boxspring is dus veel meer dan alleen maar een verstelbare beddenbodem. Het is rust en comfort en zorgt op zijn beurt voor vrijheid in het bewegen tijdens de dag.

 

Bron: www.woonprettig.nl