De leukste woon inspiratie & woonkamer ideeën!

woonkamer inspiratie

Heb jij altijd al een eigen huis willen inrichten? Misschien heb je al een eigen huis maar ben je toe aan wat nieuwe meubels of een nieuw interieur. In beide gevallen ben je misschien wel op zoek naar wat nieuwe woonideeën. Maar waar kun je die vinden? Welke meubelen zijn nou best best en handigst om in huis te hebben? Zijn dat ook meteen de meest comfortabele keuzes? Moet je je nou juist wel of niet aanpassen aan de laatste woontrends? En welke winkels zijn hierin de beste keuzes? Omdat je meubels vaak voor lange tijd koopt, is het belangrijk om zeker te weten dat je stoelen, tafels en banken ook over een aantal jaar nog bij je zullen passen, Daarom willen wij graag wat dingen op een rijtje zetten die belangrijk zijn bij het uitzoeken van een nieuw interieur.

Slaapkamer

Misschien we het meest belangrijke meubel is een comfortabel bed. Je ligt hier zo’n acht uur per dag in enj het is de plek waar je je oplaadt voor een nieuwe dag. Met een bed dat net zo hard of zacht is als jij wilt kun je fris en uitgerust aan een nieuwe dag beginnen. Natuurlijk wil je ook de rest van de slaapkamer leuk inrichten. Natuurlijk hoort daar een ruime kledingkast bij voor al je klederen. Maar ook een stel nachtkastjes, een make-up tafel, slaapkamerstoel en wat decoratie zijn nodig om je slaapkamer helemaal naar jouw hand te zetten. Een winkel zoals Goossens Wonen & Slapen kan je wel van dit soort dingen voorzien.

Woonkamer

De volgende kamer waar je veel tijd in door brengt is je huiskamer. Dit is meestal ook de kamer waar je gasten ontvangt. Een goede bank en/of set stoelen zijn dus onmisbaar. Natuurlijk hoort daar ook een salontafel en wat bijzettafeltjes bij. En vergeet vooral niet wat fotolijstjes, bloemenvazen en andere decoratie die hints geeft naar wie jij werkelijk bent en wat voor jou belangrijk is. Ook een mooi schilderij, wat decoratieve kussens, planten en kleden kunnen je woonkamer een persoonlijke sfeer geven.

Keuken en Eetkamer

Natuurlijk heb je ook een plek nodig waar je rustig kunt eten. Of je nou alleen of samen met anderen eet, je wilt natuurlijk een eettafel en een paar stoelen. Een tafelkleed kan ervoor zorgen dat je eettafel netjes blijft. Ik je keuken gebruik je vast verschillende soorten pannen zoals kookpannen, wokpannen, koekenpannen, braadpannen en ovenschalen. Natuurlijk moeten je aanrecht en fornuis goed werkbaar zijn. En natuurlijk heb je borden, schalen en bestek nodig om je maaltijd op te kunnen dienen en te eten. Mocht je wat eten over hebben kun je dit bewaren in de koelkast of vriezer. En als je geen zin hebt om na al dat koken nog de afwas te doen heb je misschien wel iets aan een afwasmachine.

Studeerkamer of Werkkamer

Mocht je nog een kamer over hebben, kun je daar een studeerkamer of werkkamer van maken. Zet er een boekenkast neer, installeer een bureau met een computer en plant er een fijne ergonomische bureaustoel. Zo heb je je eigen ruimte om je helemaal af te kunnen sluiten en te focussen op je studie of werk.

Wat zijn jouw favoriete kamers, ruimtes en hoekjes in huis? Wie weet hebben we je wel wat ideeën gegeven. Ga vooral verschillende winkels af en creëer je eigen thuis.