Kiezen voor een garderobekast

garderobekast kiezen

Mensen zeggen altijd dat de één garderobekast de andere niet is. Het is vrijwel waarheid want niet elke kledingkast is ook zomaar dezelfde. Als je een slaapkamer gaat inrichten, is het vanzelfsprekend dat je een paar dingen in gedachten kunt houden. Wil je een inloop garderobekast, kledingkast? Nuttige dingen om te onthouden zijn als je daar legplanken in wil hebben, wil je daar ladekasten bij voor het opbergen van ondergoed? Allemaal factoren die kunnen meespelen voor een perfecte garderobekast. Gelukkig voor ons kunnen we in veel winkels zelfs onze eigen garderobekast samenstellen. Daarom is het goed om vanaf het begin even stil te staan bij de wensen.

Handige tips voor een nieuwe garderobekast

Naast het uiterlijk, want de kast moet natuurlijk binnen het interieur passen is de dikte van de planken ook heel belangrijk. Niemand zit te wachten op een kast die elk moment in elkaar kan zakken. Normaal gezien is de dikte van de planken minimaal 18 mm. Er zijn echter ook, en vooral bij de nieuwere modellen diktes van 22 mm. Deze dikkere planken zien er vaak mooier en stijlvoller uit. In zekere zin geeft het je garderobekast een zekere cachet mee voor in de kamer.

Kleur van de garderobekast en achterwand

Heb je een garderobekast in gedachten met of zonder een achterwand? Als je de garderobekast in de slaapkamer wilt plaatsen, is het aangeraden om de kleur van de kast overeen te laten komen met de kleur van de vloer. We weten allemaal dat een slaapkamer dient in eerste plaats voor de slapen en om in die kamer zo rustig mogelijk te worden, is het vanzelfsprekend om de kleuren zo egaal mogelijk te houden. Je kunt ook kiezen voor een iets meer felle kleur, maar dat is vooral handig als je de garderobekast bijvoorbeeld op de logeerkamer wilt zetten.

Garderobekast met luxe accessoires

Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of het past allemaal in een kledingkast. Wat ook heel erg hip en trendy is, zijn de zogenaamde luxe accessoires. Denk hierbij aan een uitrekbare dassenrek of een eventuele riemhouder. Op deze manier blijven de dassen en riemen in een onberispelijke staat. Voor mannen die dagelijks in ene kostuum op het werk moeten verschijnen, kan een gekreukte das niet. Dankzij deze uitvindingen zal men hier geen last meer van hebben.

Aantal zaken van belang bij de aankoop van een garderobekast

Voor de keuze van een nieuwe garderobekast zijn een aantal elementen heel erg belangrijk. Denk eerst en vooral aan het type garderobekast. Waarvoor moet hij dienen en wat zijn de afmetingen van de garderobekast? Dit is heel erg belangrijk, het zou heel erg jammer zijn als je verkeerd hebt gemeten en enkele kastjes gaan niet volledig open omdat de plaats te klein is. Als laatste is de indeling van de kast heel erg belangrijk. Denk hieraan waar je de kleding gaat hangen met behulp van hangertjes. Waar je de hemdjes gaat leggen enzovoorts…