Nieuw: rolgordijn op maat voor extra grote ramen

Rolgordijnen zijn er in vele soorten stoffen en kleuren en daarom is er voor bijna ieder raam een rolgordijn te vinden. Heeft u grote of brede ramen? Geen probleem. Er zijn rolgordijnen op maat die geschikt zijn voor brede en hoge ramen.

 

Afmetingen groot rolgordijn op maat

Een rolgordijn op maat kan gemaakt worden tot 4 meter breed en 4 meter hoog. Je kunt hierbij nog steeds kiezen tussen verschillende stoffen en kleuren. Je kunt niet alle uitvoeringen kiezen, omdat het grote rolgordijn een speciaal systeem krijgt. Het XL-systeem is gemaakt voor grote en brede ramen. Bij een hoogte van 3 meter of meer krijg je een XL-systeem, net als bij een breedte van 2,8 meter of meer. Het XL-systeem is voorzien van een dikkere buis, grotere montagesteunen en een metalen ketting.

 

rolgordijnen op maat

 

Welke opties zijn mogelijk bij een groot rolgordijn op maat?

 1. Uitvoering bij een groot rolgordijn op maat 

Je kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen, namelijk:

 

 • Standaard uitvoering met zijsteunen

Bij een groot rolgordijn met zijsteunen is de rol zichtbaar. Je kunt het rolgordijn monteren door middel van zijsteunen.

 

 • Ronde cassette

Bij een groot rolgordijn met een ronde cassette, zit er een cassette met ronde vorm om de rol heen. Je kunt de cassette monteren door middel van montageclips die je evenredig verdeelt over de breedte van de cassette.

 

 • Vierkante cassette

Bij een groot rolgordijn met een vierkante cassette, zit er een vierkante cassette om de rol heen. Door midden van montageclips die je evenredig verdeelt over de breedte van de cassette kun je de cassette monteren.

 

 1. Kleur van het systeem bij een groot rolgordijn op maat 

Je kunt kiezen uit verschillende kleuren van het systeem. Het gaat dan om de zijsteunen, de aluminium onderlat of de aluminium cassette. Je kunt kiezen uit de volgende kleuren:

 • Wit
 • Zilvergrijs
 • Zwart

 

 1. Bedieningsopties bij een groot rolgordijn op maat 

Je kunt kiezen uit verschillende bedieningen:

 

 • Metalen ketting

Je krijgt standaard een metalen ketting bij een groot rolgordijn. De ketting is zilver van kleur en de lengte wordt bepaald door de hoogte die je opgeeft. Om het rolgordijn kindveilig te maken krijg je er een veiligheidshaak bijgeleverd. Als je de haak die aan de ktting vastzit op de muur monteert dan hangt de ketting strak en kunnen kinderen er niet mee spelen.

 

 • Elektrische bediening door middel van een afstandsbediening

Je kunt ook kiezen voor een elektrische bediening door middel van een afstandsbediening. Je krijgt een batterijmotor bij het rolgordijn geleverd en met de afstandsbediening kun je het rolgordijn bedienen. Een elektrische bediening is een stuk duurder dan een rolgordijn met kettingbediening, maar in sommige gevallen kan het handig zijn. Bijvoorbeeld als het rolgordijn op een plek hangt waar je niet makkelijk bij kunt.

 

 1. Zijgeleiding bij een groot rolgordijn op maat 

Zijgeleiding zit aan de zijkant van een rolgordijn en zorgt ervoor dat de zijkant wordt geleidt. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

 

 • Staaldraad

Een staaldraad is handig als je wilt dat het rolgordijn strak blijft hangen. Het stalen draad zit vast aan de boevenkant en loopt door de onderlat. De onderkant van het stalen draad zet je vast op het kozijn of de muur. Een staaldraad is handig als het rolgordijn bijvoorbeeld vaak op de tocht hangt.

 

 • U-profiel

Een u-profiel is handig als de lichtinval aan de zijkant wilt beperken. Het doek van een rolgordijn is namelijk smaller dan de bovenkant van het rolgordijn. Een u-profiel is alleen mogelijk bij een uitvoering met cassette. De u-profielen bevestig je met schroeven aan de zijkant en zo valt een deel van de stof in het profiel. Een u-profiel is handig als je een slaapkamer zoveel mogelijk wilt verduisteren.

brede rolgordijnen

Welke opties zijn niet mogelijk bij een groot rolgordijn op maat?

Niet alle opties zijn mogelijk bij een breed of groot rolgordijn. Onderstaande opties zijn niet mogelijk:

 1. Rolgordijn met montageprofiel

Een rolgordijn met montageprofiel ziet er hetzelfde uit als een rolgordijn met zijsteunen, maar dan monteer je het rolgordijn niet door middel van zijsteunen. Je monteert het rolgordijn op dezelfde manier als een cassette, namelijk door middel van montageclips. Een montageprofiel is handig als je niet kunt monteren aan de zijkanten. Het montageprofiel is niet geschikt voor brede of grote ramen.

 

 1. Rolgordijn met smartfitsysteem

Een rolgordijn met het smartfitsysteem is een rolgordijn met een frame erin. Het rolgordijn ziet eruit als een hor. Je kunt het smartfitsysteem monteren zonder te boren. Je schuift metalen steunen tussen het glas en het rubber van een raam en dan kun je het frame erin klikken. Het smartfitsysteem is niet geschikt voor brede of grote ramen. Ook is het smartfitsysteem niet geschikt voor houten kozijnen.

 

 1. Kunststof ketting

Naast een metalen ketting en afstandsbediening, kun je bij rolgordijnen met ‘normale’ maten ook kiezen voor een kunststof ketting. De ketting wordt geleverd in dezelfde kleur als de gekozen systeemkleur.

 

 1. Contrarollend

Contrarollend betekent dat het rolgordijn niet richting de raamkant afrolt, maar richting de kamerkant. De optie contrarollend kan alleen bij een standaard systeem met zijsteunen of een montageprofiel. De optie is niet mogelijk bij het Xl systeem.

 

 1. Beklede onderlat

Een beklede onderlat betkent dat de lat aan de onderkant bekleed wordt met dezelfde stof als het doek. De optie beklede onderlat is niet mogelijk bij rolgordijnen breder dan 2,5 meter.

 

 1. U-profiel met plakstrip

Een u-profiel kun je ook met plakstrip bevestigen als het gaat om een rolgordijnen met ‘normale’ maten.

 

Nadelen groot rolgordijn op maat

Naast dat er een aantal opties niet mogelijk zijn, zijn er nog wat nadelen aan een groot rolgordijn op maat.

 • Een groot rolgordijn is niet goedkoop. Er is meer materiaal nodig, dit geldt ook voor andere vormen van andere raamdecoratie.
 • Niet alle stoffen mogelijk bij grote afmetingen, zoals een duorolgordijn stof.
 • Je krijgt een lasnaad bij een groot rolgordijn. Je kunt dit zien als twee rolgordijndoeken die aan elkaar zijn gemaakt. De lasnaad is horizontaal en valt niet erg op.
 • Er gelden aanvullende voorwaarden op grote rolgordijnen. Je krijgt niet op alle problemen garantie, bijvoorbeeld problemen die ontstaan door de grootte.
 • Een groot rolgordijn op maat heeft meer kans op problemen zoals cupvorming, doorzakken of golven in het doek.

Problemen bij groot rolgordijnen op maat

Er zijn dus een aantal problemen die kunnen optreden bij een groot rolgordijn op maat. Op deze problemen heb je geen garantie, omdat deze problemen inherent zijn aan de afmetingen.

 • Een groot rolgordijn kan hol gaan staan, dit wordt ook wel cupvorming genoemd. Cupvorming kan ontstaan als de hoogte 2 keer zoveel is als de breedte. Het doek is dan lang en smal en kan dus een beetje gaan krullen.
 • Bij een groot rolgordijn kan de buis waar de rol opzit gaan doorhangen. Het rolgordijn kan te zwaar worden waardoor de buis uiteindelijk kan gaan doorhangen. Het XL-systeem probeert het doorhangen te voorkomen door de dikkere buis.
 • Ook het doek kan gaan golven. Het doek hangt door de grote afmetingen niet helemaal strak. Er is geen oplossing om het golven tegen te gaan. Een lasnaad kan soms het golven verminderen. U krijgt geen garantie op dit probleem.

 

Garantie bij een groot rolgordijn op maat

Je krijgt bij rolgordijnen op maat 2 jaar fabrieksgarantie op je rolgordijn. Voor grote rolgordijnen gelden aanvullende voorwaarden, je krijgt namelijk geen garantie op problemen die ontstaan door de afmetingen. Rolgordijnen op maat van RolgordijnenExpert.NL worden in een Nederlandse fabriek gemaakt. Als er een probleem ontstaan die niet te maken heeft met de afmetingen, dan krijg je gewoon garantie. Rolgordijnen kunnen hersteld worden of onderdelen kunnen worden nagestuurd.

grote rolgordijnen

Levering groot rolgordijn op maat

Een rolgordijn wordt op maat gemaakt en ligt dus niet standaard klaar. Ondanks dat de rolgordijnen op maat worden gemaakt, is de levertijd vijf tot tien werkdagen. De rolgordijnen worden met een speciale vrachtwagen geleverd zodat er tijdens de transport geen beschadigingen kunnen ontstaan. Je krijgt twee dagen van tevoren te horen wanneer het rolgordijn wordt geleverd. Op de leverdag zelf  ontvangt u een sms met een trackingscode om de chauffeur live te volgen.

 

Rolgordijn op maat met gratis meetverzekering

Als je het rolgordijn geleverd heb gekregen en het past niet: geen zorgen. Bij RolgordijnenExpert.NL krijg je een gratis meetverzekering. Heb je verkeerd gemeten dan wordt er een nieuw rolgordijn voor je gemaakt en het verkeerd gemeten rolgordijn wordt opgehaald.