Tips voor het kleinste kamertje

Het is het kleinste kamertje van het huis, maar zeker niet het minst belangrijke. Hoe heb jij jouw toiletruimte ingericht? 

Kleine ruimte 

Het is in de meeste huizen het allerkleinste kamertje, maar zeker niet het minst gebruikte. Misschien is je toilet niet het eerste waar je aan denkt als je je huis gaat opknappen of restylen, maar toch is er ook hier volop mogelijk. Kwestie van goed omgaan met de ruimte die je hebt. 

Over het belangrijkste ‘meubelstuk’ hoef je hier in ieder geval niet lang na te denken, en ook niet over waar je deze neer gaat zetten. De wc-pot heeft nu eenmaal een vaste plek. Maar de ruimte eromheen, daar kun je van alles mee. 

Vereisten

Het opknappen of restylen van je toilet is een leuk klusje, waar je ook volop creativiteit in kwijt kan. Je hebt in deze ruimte echter wel met een paar vereisten te maken. 

De vloer en de muren moeten goed schoon te maken zijn en dus is poreus materiaal geen optie. De meeste toiletruimtes zijn betegeld. Waar er vroeger vooral werd gekozen voor witte geglazuurde tegeltjes zijn het tegenwoordig vaak donkere, matte tegels die de voorkeur genieten. Ga je je toilet flink aanpakken kun je met de kleur van je tegels aardig wat van je eigen smaak in de ruimte brengen. Kies je alleen voor een restyling, dan is de kleur en het materiaal van je reeds aanwezige tegels het uitgangspunt voor de verdere aankleding. 

Wc bril bestellen

Als de basis goed zit, kun je creatief aan de slag. Dat begint al met met een wc bril bestellen. Kies je voor een opvallende bril, kleurrijk misschien? Of kies je voor een wc bril hout, voor een klassieke look? Er is tegenwoordig volop keuze, dus je kunt echt alle kanten op. Wc brillen, zelfs een wc bril hout, zijn altijd van niet poreus materiaal gemaakt dat goed valt schoon te maken. Wel zo fris! 

Voor de rest van de aankleding van de ruimte kun je alle kanten op. Hang een leuk rekje met tijdschriften op bijvoorbeeld, of leg steeds een ander leuk leesboek neer. Heb je een plankje waar je dingen op kan zetten? Een bosje (droog)bloemen staat altijd leuk en fris, maar ook mooie schelpen of andere souvenirs geven je toilet een persoonlijk tintje. 

Wil je de geur in je toilet graag fris houden? Kies dan ook voor een mooie luchtverfrisser. Die heb je tegenwoordig in hele mooie uitvoeringen, die de ruimte zeker extra sfeer geven.